Gorniki in divjevodaši

Slovesna podelitev priznanj Športne zveze Tolmin za dosežke v minulem letu je pričakovano minila v znamenju divjih voda in gora. Glavna priznanja so dobili Rok Bratina, Alja Kozorog in olimpijski kanuistični dvojec.

Najboljši športniki Tolminske  2016 s podeljevalcema priznanj  županom Urošem Brežanom in 
predstavnico OKS Meto Mačus Foto: Igor Mušič
Najboljši športniki Tolminske 2016 s podeljevalcema priznanj županom Urošem Brežanom in predstavnico OKS Meto Mačus Foto: Igor Mušič

TOLMIN > Na slovesnosti v kinogledališču so podeljevalci, župan Uroš Brežan, vodja regijske pisarne Olimpijskega komiteja Slovenije Meta Mačus in namestnik predsednika občinske zveze Aljoša Rejc, izročili kar 28 priznanj.

Med ekipami je slavil sedmi kanuistični dvojec olimpijskega slaloma, Sašo Taljat-Luka Božič (Soške elektrarne). “Vesel sem, da sem se lahko po nekaj letih odsotnosti udeležil tokratne podelitve. Žal dvojca ne bo več v olimpijskem programu in uvrstitve iz Ria ne bova mogla popraviti, a bova nekaj tekem še odpeljala v dvojcu, sicer pa bova veslala v enojcih,” je na podelitvi povedal član srebrne posadke z EP 2016, Sašo Taljat, ki je govoril tudi v imenu odsotnega Luke Božiča. Oba fanta in njun trener Dejan Testen so prejeli še male statue OKS.

Namesto najboljše športnice leta, še ene predstavnice Soških elektrarn, sicer sedme s slalomskega EP mlajših članic med kanuistkami, Alje Kozorog, je priznanje prevzel oče. Osebno pa je priznanje prevzel športni Tolmina 2016, domači gorski tekač TD Bovec Rok Bratina, ki je lani zablestel s tretjim mestom na teku svetovnega pokala na 2558 metrov visoki Grintovec. “V gorskem teku uživam, zanj pa imam tudi vso infrastrukturo. Vsako jutro so le obujem in vsak dan v tednu lahko izberem drugi vrh nad Tolminom - Mrzli vrh, Razor, Stador, Kobala, Solarji, Mengore, Grad ali Žabijski vrh,” je povedal najobetavnejši slovenski gorski tekač na krajših razdaljah.

Plaketo za dolgoletno delo je prejela načelnica vodniškega odseka Planinskega društva Tolmin Slavica Boljat, ki je že skoraj dve desetletji steber vodništva v društvu, čeprav je bila 15 let razpeta med domom in delom v Celovcu. Pridobila je tudi licenco za vodenje zahtevnih tur v tuje gore, ki jih vestno izvaja. “Vse gore so lepe, a vse zahtevajo spoštovanje, varno hojo in disciplino v skupini,“ je poudarila nagrajenka, ki je prekrižarila veliko gora - od ZDA do Himalaje.

V Tolminu so podelili tudi priznanji za najboljša mlada športnika. Prejela sta jih člana Soških elektrarn Mia Medved (mladinska državna prvakinja na mirnih vodah) in član bronaste slalomske ekipe na EP mlajših članov Jakob Jeklin, ki se je veselil tudi bronastega znaka OKS.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano