Korupcija od nekdaj svet vrti ...

Štirje glasbeniki in 15 igralcev je v Beraški operi, ki je v četrtek doživela premiero na velikem odru SNG Nova Gorica, nastavilo ogledalo družbi, ki danes ni veliko drugačna od tiste iz 18. stoletja, ko je delo napisal John Gay.

Urški in Vitu Tauferju (levo) sta za uprizoritev čestitali direktorica SNG Nova Gorica Maja Jerman Bratec (druga z 
desne) in igralka Mojca Partljič (desno). Foto: David Verlič/E-Fronta
Urški in Vitu Tauferju (levo) sta za uprizoritev čestitali direktorica SNG Nova Gorica Maja Jerman Bratec (druga z desne) in igralka Mojca Partljič (desno). Foto: David Verlič/E-Fronta

NOVA GORICA > Prvo slovensko uprizoritev Beraške operepo motivih del Johna Gaya, Georga Wilhelma Pabsta, Bertolta Brechta in Václava Havla je režiser Vito Taufer priredil z ustvarjalci uprizoritve. Besedila songov je napisal Iztok Mlakar, za umetnost giba pa sta bila odgovorna Nastja Bremec in Michal Rynia. Pri ustvarjanju predzadnje letošnje predstave novogoriškega gledališča je sodelovalo precej prodornih umetnikov z različnih področij, med njimi Aleksander Pešut - Schatzi kot avtor glasbe, Liberta Mišan in Voranc Kumar v vlogi scenografov ter Alan Hranitelj kot kostumograf. Vsebina prikazuje spopad moči in ljubezni v mafijskem podzemlju in obenem izrisuje skorumpiranost družbe, ki danes ni veliko drugačna od tiste iz 18. stoletja, ko je delo nastalo.

AC


Najbolj brano