Priznal, da je vozil 260 na uro

Čeprav je bilo vseh 40 motoristov, ki so jih minuli vikend ustavili policisti, treznih, pa je bila vožnja štirih daleč od potrebne trezne presoje. Na stari cesti med Kozino in Divačo so ustavili 23-letnega Gorenjca, ki je s sopotnico na motorju divjal s hitrostjo 200 kilometrov na uro, priznal pa jim je, da je vozil celo 260 kilometrov na uro.

Kljub številnim tragičnim nesrečam nekaterih motoristov ne 
izuči prav nič (fotografija je simbolična). Foto: Leo Caharija
Kljub številnim tragičnim nesrečam nekaterih motoristov ne izuči prav nič (fotografija je simbolična). Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Koprski prometni policisti so v soboto merili hitrosti in nadzirali motoriste na stari cesti med Kozino in Divačo. Med svojim delom so že po glasu motorja zaslutili, da naslednji motorist ne vozi po predpisih. Zapeljali so se za brezvestnim motoristom, si pridno zapisovali vse prekrške, ki jih je zagrešil, in vmes izmerili povprečno hitrost 200 kilometrov na uro.

Ustavili so ga in ugotovili, da na motornem kolesu honda CBR sedi 23-letni Škofjeločan, trdno pa se ga je držala tudi sopotnica. Ko so mu policisti povedali, kakšno hitrost so izmerili, je prostodušno priznal, da je vozil tudi s hitrostjo 260 kilometrov na uro.

Policisti so mu vzeli vozniško dovoljenje in ga skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno okrajno sodišče. Ker ni uporabljal smerokazov, ker je nepravilno prehiteval in ni upošteval prometnih znakov, so mu napisali še kazen v višini 980 evrov in izrekli devet kazenskih točk. Če ga bodo še enkrat zasačili pri podobnem dejanju, se bo lahko ponovno vpisal v šolo vožnje.

Sicer pa so v nedeljo zaradi prehitre vožnje kaznovali še tri motoriste, vseh 40, ki so jih preskusili z alkotestom, pa je bilo popolnoma treznih.

Že ob koncu prejšnjega tedna so policisti vzeli pod drobnogled voznike motorjev in drugih vozil v Postojni. V četrtek so tam ustavili moped, s katerim sta se vozila že na pogled premlada najstnika. Ugotovili so, da je moped vozil 13-letni fantič, z njim pa je bila tudi njegova 12-letna sestrica. Ne eden ne drugi nista imela čeladi, fant nima vozniškega dovoljenja, moped pa ni bil niti registriran. Policisti so zato moped zasegli in zoper njunega 54-letnega očeta zaradi opustitve dolžne skrbi spisali obdolžilni predlog. Prav tako so sodišču predlagali, naj odredi, da moped uničijo.

DC


Najbolj brano