Vilo Virginio bodo odeli v steklo

Sonce se odbija od steklene fasade - le zaradi sosednje hiše bi lahko prepoznali, da se na tem mestu nahaja propadajoča vila Virginia v Portorožu. Gre za projekcijo novega Apart hotela Virginia, čigar gradnjo v prihodnjem letu načrtuje podjetnik Damjan Kozjak.

Apart hotel Virginia naj bi zasijala v novi preobleki.
Apart hotel Virginia naj bi zasijala v novi preobleki. 

PORTOROŽ > “Oddali smo vlogo za gradbeno dovoljenje za Apart hotel Virginia,” je povedal Damjan Kozjak, podjetnik, ki v središču Portoroža snuje nadomestno gradnjo za obstoječo vilo Virginia, zapuščeno zgradbo, ki jo trenutno “krasi” oglas za Lidl. Bodoči apartmajski hotel bo imel tudi podzemno garažo z do 30 mesti.

Obstoječo Vilo Virginio bo dal Kozjak zrušiti še pred poletno sezono, medtem ko začetek graditve hotela načrtuje letos jeseni. Investitor poudari, da vse dela v skladu z veljavnim prostorskim aktom za to območje ter po prejetih pogojih in soglasjih. Projekt je tudi predstavil sosedom.

Kozjak naj bi za nakup vile Virginia odštel med milijonom in poldrugim milijonom evrov. Nov hotel naj bi se razprostiral na tisoč kvadratnih metrih, za upravljanje katerega se Kozjak pogovarja s Hoteli Bernardin. Po načrtih naj bi ga odprli leta 2018.


Najbolj brano