Maja znova naprodaj zemljišča na Šaredu

Izolska občina za 11. maj pripravlja drugo letošnjo javno dražbo zazidljivih zemljišč na Šaredu. Konec marca so prodali eno parcelo in zanjo iztržili 89.362 evrov, nekoliko več, kot so predvidevali.

Z večine zemljišč na Šaredu  se odpira   pogled na morje. Foto: Občina Izola
Z večine zemljišč na Šaredu se odpira pogled na morje. Foto: Občina Izola

ŠARED > Nepremičninam, ki so jih že doslej prodajali, so dodali nekatere nove, ki se nahajajo v bližini cerkve sv. Jakoba. Skupaj bodo tako v odkup ponudili 19 zemljišč, velikih 600 do 1200 kvadratnih metrov, njihova izhodiščna cena se giblje od 50.000 do 150.000 evrov.

V občinski upravi načrtujejo, da bodo po maju izpeljali še tri dražbe, junija, septembra in novembra. Tudi tokrat poudarjajo, da bodo izkupiček namenili izključno ureditvi infrastrukture na Šaredu, tako na parcelah, ki jih prodajajo, kot na drugih. Zato mora občina na njih - v dogovoru z lastniki - najprej dobiti pravico graditi. Komunalno opremljanje bo potekalo po etapah in bo trajalo nekaj let, saj gre za 17 milijonov evrov težak projekt, primerljiv s celoletnim občinskim proračunom, je napovedal župan Igor Kolenc junija lani, torej še pred prvo dražbo.

Majska dražba bo v sejni sobi občinskega sveta na Kristanovem trgu 1 ob 17. uri. Informacije o zemljiščih so dostopne na spletni strani občine www.izola.si v rubriki Prodaje v občini Izola.

Julija, ko so zemljišča prvič dražili, so prodali dve od devetih zazidljivih zemljišč za skupaj 197.038 evrov. Septembrska dražba preostalih sedem zemljišč ni bila uspešna. Sredi novembra, ko so ponudili dodatne parcele, pa so znova prodali dve od 18 parcel za skupaj 152.283 evrov. Zatem so konec marca prodali še eno.

Čeprav so doslej uspeli prodati le pet zemljišč, so zanje iztržili nekoliko višje zneske od izhodiščnih. Tako so že večkrat poudarili, da predvidenih cen ne bodo nižali. MC


Najbolj brano