Koga je zamikal ferrari?

Novogoriški policisti in kriminalisti so imeli včeraj od zgodnjih jutranjih ur polne roke dela. V garaži ene od večstanovanjskih stavb v Erjavčevi ulici so preiskovali poskus tatvine osebnega avtomobila ferrari italijanskih registrskih oznak.

Policisti so včeraj dopoldne zavarovali vhod v garažo, 
kriminalisti so podrobno pregledali kraj   kaznivega dejanja, 
forenzični tehniki pa so zavarovali morebitne sledi storilcev. Foto: Leo Caharija
Policisti so včeraj dopoldne zavarovali vhod v garažo, kriminalisti so podrobno pregledali kraj kaznivega dejanja, forenzični tehniki pa so zavarovali morebitne sledi storilcev. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Na novogoriški policijski uprave so nam odgovorili, da so jih včeraj približno ob eni uri zjutraj obvestili o vlomu v parkiran avtomobil ferrari bele barve v garaži ene od stavb v Erjavčevi ulici. Od takrat so imeli preiskovalci vsaj deset ur polne roke dela. Najprej so policisti zavarovali kraj dogodka, kriminalisti so ga podrobno pregledali, forenzični tehniki pa so zavarovali morebitne sledi storilcev. Tem so se očitno izjalovil načrti za tatvino avtomobila visokega cenovnega razreda, saj je kaznivo dejanje ostalo le pri poskusu. Njihova tarča je bil osebni avtomobil ferrari bele barve italijanskih registrskih oznak. Neuradno nam je uspelo izvedeti, da naj bi šlo za model 458.

Novogoriški kriminalisti so bili včeraj precej skopi z informacijami, saj intenzivna preiskava še poteka, prav tako še vedno zbirajo dodatna obvestila o storilcih. Glede obravnavanega kaznivega dejanja so policisti že obvestili novogoriško tožilstvo in preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča. Izpustili niso niti tujih varnostnih organov.

Bolj uspešni pa so bili avtomobilski tatovi v Pordenonu. Včeraj zjutraj so v enem od tamkajšnjih salonov ugotovili, da so jim ponoči ukradli najmanj pet novih avtomobilov. Najprej so z novim ukradenim avtom afla romeo stelvio z vzvratno vožnjo podrli vrata na zadnjem vhodu v salon, nato pa so sedli v nova vozila, ki so jih v Pordenone pripeljali šele pred nekaj dnevi. Z njimi so nato zbežali v noč, poškodovano alfo pa so pustili v bližini avto salona. Policisti iz Pordenona iščejo najmanj šest članov tatinske druščine. Koliko škode so povzročili lastnikom avto salona, včeraj še ni bilo znano.

Drugih podrobnosti nam na novogoriški policijski upravi zaradi interesa kriminalistične preiskave včeraj niso zaupali. AC


Najbolj brano