Točki ne bodo gledali v zobe

Nogometaši Gorice niti v četrtem medsebojnem obračunu prvoligaške sezone niso premagali Celjanov, a osvojena točka po remiju 1:1 bi lahko vseeno imela na koncu sezone posebno težo v boju za četrto mesto.

Matija Boben je proti Celju dosegel svoj krstni zadetek v prvi 
ligi.  Foto: Jure Batagelj
Matija Boben je proti Celju dosegel svoj krstni zadetek v prvi ligi.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Čeprav je do konca prvenstva preostalo še kar nekaj tekem, pa je imel obračun 29. kroga v športnem parku skoraj izločilni pridih. To še zlasti velja za Celjane, ki bi jim poraz priprl vrata Evrope v prihodnji sezoni, po drugi strani pa bi ničla v nehvaležen položaj spravila Novogoričane. Remi pušča odprte možnosti za vse scenarije, res pa je, da so bili s točko po razvoju dogodkov na igrišču precej bolj zadovoljni v domačem taboru. “Prvi polčas kljub večji posesti žoge ni bil tak, kot bi si želeli. Celjani so se izkazali za čvrstega tekmeca. Dobili so bitko na sredini in osvojili več drugih žog, v nadaljevanju pa smo tudi z rošadami na igrišču prišli do boljše podobe na igrišču in pozitivnega izida,” je povedal domači trener Miran Srebrnič,

Novogoriška ekipa se ni pokazala v najboljši luči, ne v napadalnem ne v obrambnem delu, za povrh vsega pa je kar nekaj posameznikov, ki so v prejšnjih tekmah poskrbeli za ključne poteze oziroma gole, zatajilo oziroma so ostali dolžniki. Očitno pa je moštvo doseglo takšno raven, da se lahko v ospredje vsakič prebije nogometaš, ki je bil prej v senci strelcev, podajalcev ali vratarskega učinka. V soboto je bil tako v soju žarometov Matija Boben. Po osnovni zadolžitvi obrambni nogometaš je spomladi že večkrat pokazal svoje odlike na goriški polovici igrišča, proti Celjanom pa je prispeval še dodano vrednost v kazenskem prostoru tekmeca. S svojim krstnim golom v prvoligaški konkurenci je seznam novogoriških nogometašev, ki so se vpisali med strelce v letošnji sezoni, podaljšal na deset.

Gorica : Celje 1:1 (0:1)

NOVA GORICA > Športni park, gledalcev 900, sodnik Mertik (Odranci) 6,5. Strelca - 0:1 Volaš (22), 1:1 Boben (55).

Gorica: Sorčan 7, Gregorič 6,5, Boben 7, Kavčič 6, Celcer 6, Osuji 6,5, Kolenc 6,5, Kapić 6 (od 69. Humar 6), Žigon 6 (od 78. Marinič -), Filipović 6 (od 44. Nagode 6,5), Burgić 6,5. Trener: Miran Srebrnič.

Celje: Kotnik 6,5, Brecl 6,5, Hadžić 6,5, Travner 6, Vidmajer 6, Cvek 6, Pišek 6,5, Požeg Vancaš 6 (od 77. Galešić -), Pungaršek 6 (73. Lupeta -), Cvijanović 6,5, Volaš 7. Trener: Igor Jovićević.

Rumeni kartoni: Filipović, Celcer, Nagode, Kolenc; Lupeta.

“Sleherna točka v boju za četrto mesto je pomembna. Nismo ponovili zmagovitih spomladanskih predstav, a remiju ne gre gledati v zobe. Navsezadnje smo ohranili točkovno prednost pred Celjani. Resda se nam prvi polčas tudi tokrat ni posrečil, vendar šteje končni izid. Pomembno je, da smo se spet vrnili v igro in ujeli tekmeca. Seveda sem vesel tudi zadetka, a v sodobnem nogometu se osrednji branilci neredko izkažejo v vlogi strelca. Tu me čaka še precej dela,” je povedal 23-letni Boben. Sicer Dolenjec je prve članske nogometne korake opravil v kranjskem Triglavu, kjer sta opozorila nase tudi reprezentančna branilca Bojan Jokić in Miral Samardžić. Prvi se je nato uveljavil v Novi Gorici, drugi pa je bil pred dobrim desetletjem prav tako na radarju modro-belih.

Boben je na Primorsko prišel prek angleškega Boltona, kjer je iskal svoj prostor pod soncem v drugi ekipi. V mestu vrtnic ga je pod svoje okrilje vzel Srebrnič. Po vzoru trenerja Gorice dobro predvideva namere tekmeca in zna popeljati žogo v napad. V poldrugem letu pa mu je očitno uspelo izboljšati tudi skok igro. Do številke 34 prvoligaških golov, kolikor jih je prispeval Srebrnič, je seveda še daleč, a je strelska raznovrstnost vsekakor dobrodošla. Še posebej v luči petkovega gostovanja pri Radomljah, kjer bodo ob načetem Roku Grudini in kaznovanem Jaki Kolencu Novogoričani morda morali iskati tudi alternativo v napadu za Andrijo Filipovića. Hrvaški napadalec je proti Celjanom zaradi udarca v koleno moral zapustiti igrišče še pred iztekom prvega polčasa, kjer so bili gostje blizu drugemu golu.

Plus: Znova so se vrnili v igro po zaostanku in na lestvici ohranili prednost pred najbližjimi zasledovalci v boju za četrto mesto

Minus: Po zadržanem prvem polčasu so morali spet loviti tekmeca v nadaljevanju.

Prvega je dosegel kdo drug kot Dalibor Volaš, ki je mrežo Novogoričanov zatresel še na tretjem medsebojnem obračunu. “Vesel sem gola, a še bolj bi bil moštvene zmage, ki smo ji bili blizu. V prvem polčasu bi morali izkoristiti priigrane priložnosti, v nadaljevanju pa smo se vse preveč zanašali na preskok igro,” je povedal Ankarančan v dresu Celja. ALEŠ SORTA


Najbolj brano