Matej Žvokelj najboljši Primorec

Balinarski klub iz vasi Cesta pri Ajdovščini je gostil posamično člansko državno prvenstvo, na katerem je najboljšo primorsko uvrstitev z drugim mestom dosegel Matej Žvokelj.

Matej Žvokelj (Planina) si je priboril srebrno odličje.  Foto: Igor Mušič
Matej Žvokelj (Planina) si je priboril srebrno odličje.  Foto: Igor Mušič

CESTA > Prenovljeno štiristezno balinišče pri Domu krajanov Cesta je bilo v nedeljo prizorišče državnega članskega posamičnega prvenstva, ki ga je dobro organiziral domači balinarski klub pod vodstvom Boruta Dietza. Tam si ob lepem klubskem prostoru že v jeseni obetajo začetek gradnje strehe nad baliniščem in sten okoli njega. Čez leto dni v tem, močni burji izpostavljenem kraju vremenske nevšečnosti ne bodo več motile tekmovanj.

Že skupinski del tekmovanja najboljše osmerice slovenskih balinarjev je prinesel napete dvoboje. Član ljubljanskega Krima in kasnejši državni prvak Brane Magerl je v prvem delu klonil proti Roku Begušu (Orlek Oro Met Pivka), a se je po dodatni tekmi prebil v polfinale, v katerem je s 13:6 ugnal Vlada Šukljana (Jadran Izola). Na koncu je bil v finalu s 13:8 boljši še od (skoraj) domačina z bližnje Planine, Mateja Žvoklja, ki je imel skupino podpornikov z navijaškim napisom.

V boju za bron je Šukljan s 13:4 premagal Beguša. Na naslednjih mestih so se zvrstili Jure Štancer (Loka 1000), Primož Rahne (Ihan), Boris Borovina (Postojnska jama) in Azem Smajli (Mengeš).

SM


Najbolj brano