V novi številki Primorskih novic preberite

Od nedelje dalje v koprskem Planetu Tuš ne bo več moč igrati bovlinga in biljarda, niti se zabavati v tamkajšnjem disko baru. Ta del nakupovalnega središča bo zaprl vrata, delavci pa morajo do konca maja razstaviti 14 moderno opremljenih elektronskih bovling stez. S kakšnimi vsebinami nameravajo zapolniti izpraznjen prostor, ni znano, čeprav je slišati namige, da jih bodo v prihodnje namenili trgovinam.

Od nedelje dalje v koprskem Planetu Tuš ne bo  več moč igrati 
bovlinga in biljarda, niti se  zabavati v tamkajšnjem disko 
baru. Foto: Planet Tuš
Od nedelje dalje v koprskem Planetu Tuš ne bo več moč igrati bovlinga in biljarda, niti se zabavati v tamkajšnjem disko baru. Foto: Planet Tuš

Dva mrtva in dva hudo poškodovana pomorščaka

Dva mrtva in dva hudo poškodovana pomorščaka na ladji Tamar v ponedeljek in mrtev poveljnik ladje Maribor konec marca. To je tragična bilanca, ki se je zgodila portoroški Splošni plovbi v zadnjem mesecu dni. “Tragedija nas je vse prizadela, zdaj upamo na najboljši razplet za poškodovana pomorščaka z ladje Tamar,” je danes povedal predsednik uprave Splošne plovbe Egon Bandelj.

Bosta Popoviča rešili dve črki?

Zahvaljujoč osebnemu zaimku “si”, ki je zapisan v četrtem odstavku 261. člena starega kazenskega zakonika, bosta primera Serming in Kopališče, v katerem tožilci preganjajo koprskega župana Borisa Popoviča, zastarala v desetih in ne v dvajsetih letih. To je postalo dokončno jasno po odločitvi vrhovnih sodnikov v primeru Rudonja. Primeru Serming grozi zastaranje maja prihodnje leto, primeru Kopališče pa že letos septembra.

“Pripravljalna dela za drugi tir se bodo začela letos”

Miro Cerar bo čez nekaj mesecev vstopil v svoje zadnje leto na mestu predsednika vlade. Koalicija se sicer obnaša, kot bi bile volitve pred vrati in daje vtis vse bolj razglašenega orkestra, ampak če ne bomo šli na še ene predčasne volitve, bo Cerar po Janezu Janši iz mandata 2004-2008 prvi premier, ki bo mandat pripeljal do konca. Jutri objavljamo intervju s predsednikom vlade.

Trg Evrope naj bi zadihal brez avtov

Trg Evrope je ena od najbolj prepoznavnih znamenitosti obeh Goric, ki jo obišče na tisoče turistov, a je bistveno premalo izkoriščena. Zadeve pa se bodo vsaj malo premaknile na bolje. V kulturno informacijski točki bodo odprli trgovinico s spominki na temo mozaika na trgu, z njega pa naj bi končno umaknili moteča korita.

Gimnazija Idrija v osmih letih s štirih prvih oddelkov do letošnjega vpisa za le en razred

S padcem vpisa v gimnazije so številne občine organizirale različne oblike podpor dijakom in šolam za njihovo ohranitev. Občina Idrija se je medtem držala ob strani. Gimnazija Jurija Vege pa je letos prvič po povojni obnovi prve slovenske realke vpisala le za en prvi razred devetošolcev.

Direktor gasilcev bo hkrati tudi poveljnik

Po novem naj bi Zavod za gasilno in reševalno službo Sežana ne imel več direktorja in poveljnika, ampak bi bili ti dve funkciji združeni v eno. Tak je predlog novega odloka zavoda, ki so ga sežanski občinski svetniki podprli, čeprav ne brez pomislekov.

Nad nered z “najemi in parkiraj”

Da bi omilila nered zaradi pomanjkanja parkirišč v starejših blokovskih soseskah, se je postojnska občina odločila, da bo nekatera zgradila sama. Potem bo tamkajšnja parkirna mesta oddajala ljudem. V Kidričevem naselju je eno že urejeno, drugo bodo zgradili v kratkem.

Zavarovalnica terja plen od roparjev

Zavarovalnica Generali s tožbo od dveh italijanski roparjev terja plen, ki so ga pred štirimi leti in pol odnesli iz sežanske poslovalnice Banke Koper. Danes bi se morala na koprskem okrožnem sodišču začeti pravda, a je morala sodnica obravnavo preložiti na junij. Sodišče namreč Mariu Bonaldi ni uspelo vročiti vabila, prišli sta le odvetnici, ki zastopata zavarovalnico Generali in drugega roparja, Ruggera Marcassolija.


Najbolj brano