Z deli naj bi začeli poleti

Ob izteku letošnjega leta bi lahko bile v Kopru pripravljene zelene rekreacijske površine ob izlivu Badaševice, tik ob Semedelski promenadi. Trenutno je v teku razpis za izbiro izvajalca, ki se izteče čez slab mesec dni. Z deli naj bi začeli poleti, so sporočili s koprske občine.

KOPER > Koprska občina je na omenjenem območju predvidela ureditev zelenih rekreacijskih površin. Predvideni sta dve površini za odbojko na mivki, vsako s tremi igralnimi polji. Večji igrišči bosta urejeni v skladu z zahtevami in standardi, ki jih predvidevajo organizatorji večjih mednarodnih odbojkarskih tekmovanj, manjša štiri pa bodo pomožna in od večjih ločena z mrežo. Igralne površine bodo razsvetljene, v neposredni bližini bodo tudi pitniki.

V neposredni bližini bodo igrišča za otroke, opremljena z igrali, za tekače pa bo na voljo nova, dobrih 500 metrov dolga krožna trim stezo iz tartana.

Celotno območje bodo tudi komunalno opremili in uredili dostope ter povezovalne poti, posadili bodo tudi drevesa. Občina bo uredila tudi dvoetažni servisni objekt, velik 222 kvadratnih metrov. V pritličnih prostorih bodo moške in ženske sanitarije z garderobami, sanitarije za invalide, pa tudi ženske in moške javne sanitarije ter prostor za hrambo športne opreme in pripomočkov. V nadstropju bo še dodaten prostor za športne rekvizite in razgledna terasa, so sporočili z občine.

Spletno uredništvo


Najbolj brano