Pomagal je pri ilegalnem vstopu v Slovenijo in končal v priporu

Ilirskobistriški policisti so v petek zaustavili vozilo, ki ga je vozil 47-letni državljan Srbije. Prevažal je 21-letna državljana Turčije in Kosova, 44-letnega državljana Kosova in mladoletnega državljana Turčije, ki so v državo vstopili ilegalno. Preiskovalni sodnik je za voznika, ki naj bi pomagal pri ilegalnem prehodu meje, odredil pripor.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Potnike, ki jih je prevažal 47-letni srbski državljan, so vrnili hrvaškim mejnim organom, so sporočili s Policijske uprave Koper. Policisti prometne postaje Ilirska Bistrica so sicer v letošnjem letu obravnavali 69 oseb, ki so v Slovenijo vstopile na nedovoljen način.

V ponedeljek pa je policist na mejnem prehodu Dragonja pri vstopu v Slovenijo opravil mejno kontrolo nad italijanskim vozilom, vozil ga je 24-letni državljan Gane, ki prebiva v Italiji. V vozilu sta bila še dva italijanska državljana. Policist je opazil, da je zadnji del vozila dokaj obtežen glede na potnike in vidno prtljago, zato je vozniku odredil, naj odpre prtljažnik.

V njem se je skrival še četrti potnik, 25-letni državljan Gane, ki ni imel ustreznih dokumentov za vstop v schengensko območje. Po plačilu 400 evrov globe so ga vrnili na Hrvaško, vozniku pa so policisti izrekli globo v višini 2000 evrov in je po plačilu globe pot z ostalima dvema potnikoma nadaljeval v Italijo, so še sporočili s koprske policijske uprave.

STA


Najbolj brano