Tudi v trenirki smo lahko elegantne

Po dobrem mesecu imam končno dan, ko mi ni potrebno iti nikamor. Službene obveznosti dam na stranski tir in se lahko brez slabe vesti predajam družini. Po zgodnjem jutranjem vstajanju se iz tekaških hlač rada oblečem v nekaj prijetnega, mehkega in meni ljubega. In ja. Obožujem trenirke. In kljub temu da je to večna dilema, če je to priljubljeno oblačilo za prosti čas lepo in ženstveno, menim, da se s pravimi kombinacijami in kroji da doseči, da smo med štirimi stenami prikupne.

Trenirka in salonarji
Trenirka in salonarji 

Pa da ne bo pomote, tudi našega moškega lahko s trenirko naredimo coolskega in ni potrebno, da si za domači kavč omisli kavbojke. Tukaj so mnenja sicer deljena. Vendar pa mislim, da v poplavi vseh teh ponudb res ni razloga, da ne bi našli kaj primernega, ki bi ustrezalo vam in vaši močnejši polovici.

Te trenirkine hlače so lahko igrivih ali norih vzorcev. Kombinirane z različnimi materiali in raznimi dodatki. Z zadrgicami, ki niso samo praktične, pač pa dajo hlačam tudi pridih drugačnosti, še posebej, če so na neobičajnih mestih. Tistim, ki ste rade opažene, svetujem, da so vsaj zavihki hlač posuti z bleščicami. Ali pa morebiti žepi.

Meni ljube trenirke so dopolnjene z dodatnimi šivi. Lahko so poudarjeni ali pa potekajo izven običajnih linij. Poudarjen šiv, ki se začne zadaj po sredini hlačnic in se polkrožno zaključi na sredini naše zadnje plati, nam optično dvigne zadnico in jo lepše oblikuje.

Te hlače dobimo tudi v vrhunskih dizajnerskih krojih. To pomeni, da hlače niso samo ravno krojene in v spodnjem delu stisnjene z elastiko. Lahko tudi sproščeno padejo na boke, morebiti jih v pasu lahko zavežemo ali pa so celo na preklop. Če je pas klasičen, morda trenirko krasi kakšna guba. Lahko pa so hlačnice zalikane na rob, da spominjajo na elegantne hlače. To mehko oblačilo, ki je iz prijetnega bombaža, morebiti z nekaj odstotki elastana, je lahko izdelano tudi kot kavbojke “boyfriend”. Na zadnji strani imajo žepe, spredaj se zapenjajo na zadrgo in klasičen ali okrasni gumb. Hlačnice lahko zavihamo tako, da so naši gležnji vidni.

Z lahkoto jih kombiniramo z mehkimi kašmirskimi puloverji ali pa celo srajcami karo. Včasih je res priporočljivo, da ne stojimo pred omaro celo večnost. Ne preveč razmišljati. Potegnite ven svojo najljubšo “mikico”, v kateri se boste počutile udobno in prijetno. Le tako boste dosegle, da bo vaš videz sproščen in zanimiv. Dovolite si, da se igrate z barvami, vzorci in napisi. Trenirke prenesejo vse. Tudi tisto, kar se vam zdi povsem zgrešeno. Na primer to, da si upate okititi z večjimi kosi nakita, ki ponavadi sodi k večerni toaleti.

Kaj pa “šuškaste” trenirke? Se jih spomnite? Tudi te so “in”. Zapenjajo se pri straneh po celi dolžini. Pritiskači so lahko kovinski ali barviti. Primerne so za košarkarje in različico “street”.

Hlačne trenirke z maskirnim vojaškim vzorcem so totalni hit letošnjega poletja. S čevlji z visoko peto pa na primer s temnomodrim podaljšanim suknjičem, v istem odtenku puloverček z rdeče-rumeno-modro kvačkanino, izpod katerega kuka bela srajčka. Zažiga tako v dnevnem kot večernem “out featu”.

Včasih si lahko trenirko zmoderniziramo kar same. Z malo spretnosti in šivilskega predznanja si nežno modno čipko prišijemo na rob naših hlač in morebiti na sprednji del ene od hlačnic. Hipoma postanejo večnamenske. Nosljive doma, za pohajkovanje po mestu in druženje s prijatelji.

Potem so tukaj potiski, risbe, našitki. Le ti naredijo trenirko bolj igrivo, vpadljivo, razigrano. Z enobarvnim zgornjim delom jo malenkost omilimo. Lahko se pa igramo z različnimi motivi in ujemanjem tonov iz hlač.

Žepi pri trenerkah so lahko skriti, skoraj neopazni ali pa zelo izraziti. Ti, ki visijo na bokih, so primerni za ženske, ki imajo ozke boke. Z njimi pridobimo malenkost volumna in z malim trikom so naše mere popolne. Tiste, ki imate tako rekoč hruškasto postavo, je bolje, da optično širite zgornji del, s tem se izognete preveliki razliki med pasom in vašimi boki.

Pri trenirki ni potrebno upoštevati napisanih in nenapisanih modnih pravil. Vedno si lahko privoščite več z izgovorom: “Ma saj sem v trenirki!” Pa je vseeno, ali ste obuti v tekaške športne copate, ali pa v “coolske” superge, ki delujejo kot sandal, morebiti posute z bleščicami ali polepljene z našitki. Klasični salonar? Zakaj pa ne. Vrtoglavo visoka peta bo dodala vašim nogam kakšen centimeter in vaši trenirki dvignila nivo.

Trenerke so že nekaj časa več kot samo hlače za v dnevno sobo. Z njimi smo lahko drzni in z nepričakovanimi podrobnosti z lahkoto očaramo kakega “fashion” frika.

Vas pa razumem. Tudi tiste razvlečene in sprane so fajn. Takšne, ki vas ob hladnih zimskih dneh “objamejo” in vas v njih ne tišči in ovira prav nič. Dajo vam občutek domačnosti, občutek, da se vam nikamor ne mudi. In to konec koncev tudi največ šteje. V pehanju za službenimi obveznostmi je res zmaga, do se znamo izklopiti in prepustiti družinskim članom. Prepričana sem, da hipno začutijo naš odklop in sproščenost.

METKA ALBREHT

Foto: proizvajalci


Najbolj brano