Vijuganje, rock in košarka na Kaninu

Po tednu sneženja in burje je danes Kanin pričakal smučarje kot v pravljici - zjutraj pri šestih stopinjah pod ničlo in s poldrugim metrom snega, kar je privabilo nekaj sto ljubiteljev vijuganja, sončenja in zabave na svežem zraku.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

BOVEC > Medtem ko so se v slovenski Istri nekateri že spogledovali s prvim nekajsekundnim kopanjem, je bila danes na Kaninu dopoldne še prava zima s sveže steptanim snegom in temperaturo pod ničlo.

Manj zagnane so pričakali ležalniki in sankališče, smučarje pa lepo urejene proge Podi (za najmlajše in začetnike), Sedlo (za občasne smučarje in tiste z malo kondicije) ter Prevala (za izkušene). Slednja je bila žal le do 25. aprila povezana z italijanskim smučiščem Sella Nevea, ki je tedaj zaključilo z obratovanjem za to sezono, o čemer mnogi obiskovalci (z avtomobili je bilo zapolnjeno celotno glavno parkirišče) niso bili obveščeni in so se zjutraj na blagajni ob spodnji postaji žičnice v Bovcu užaloščeni čudili.

Konec pri Italijanih pa ni ustavil lepega števila turnih smučarjev. Medtem, ko so na naši strani razmere za to dejavnost dobre le na višinah med 2300 in 2000 metri, se je mogoče proti italijanski koči Gilberti na severno stran (ob primernem znanju vožnje v celcu) prav lepo spustiti na višino 1750 metrov.

Glede na razmere, ki smo jih danes preizkusili in na dokaj ugodno vremensko napoved, pa se na slovenski strani obeta v naslednjih dneh še lepa majska smuka vse do napovedanega zaključka smučanja 7. maja. Nekateri smučarski klubi, ki so danes otrokom namenili prosto vijuganje, pa se zanimajo še za podaljšek sezone, če bosta narava in žičničarji to omogočili.

Danes je Kanin ob okrepčilu v restavraciji in bifeju na prostem ponudil tudi vožnje s snežnimi kolesi, rock glasbo z D.J.-jem in izbiranje miss in misterja Kanina.

V četrtek bo najvišje slovensko smučišče gostilo srečanje slovenskih žičničarjev, v soboto pa predstavitev mednarodnega košarkarskega tabora v Tolminu pod vodstvom Primoža Brezca in Zmaga Sagadina. Za to priložnost bo urejeno tudi igrišče na snegu, 2200 metrov visoko, kjer se bo moč pomeriti v prostih metih in metanju trojk.

IM


Najbolj brano