Komisija je za Peruničiča

Novogoriški mestni svetniki bodo v ponedeljek na izredni seji potrjevali novega direktorja Goriškega muzeja. Kadrovska komisija za to mesto predlaga Vladimirja Peruničiča, ki je muzej že vodil kot v.d. direktorja.

Goriški muzej Foto: Leo Caharija
Goriški muzej Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Po odstopu Mateja Vranješa z mesta direktorja je občina v časovni stiski. V nedeljo mu poteče mandat, zato mora mestni svet imenovati novega direktorja ali pa vršilca dolžnosti.

Devet kandidatov na razpisu je izpolnjevalo pogoje. Strokovni svet in svet zavoda sta spet za najbolj primernega ocenila Vladimirja Peruničiča, ki je muzej že vodil kot v.d. direktorja. V nasprotju s prejšnjimi razpisi je tokrat svetoma pritrdila tudi komisija mestnega sveta za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. “Za direktorja bomo mestnemu svetu predlagali Vladimirja Peruničiča,” je včeraj povedal njen predsednik Aleš Markočič. Potrdil je, da odločitev ni bila soglasna, saj so za Peruničiča roke dvignili trije, proti pa dva člana. “Bilo je veliko diskusije, argumentov za in proti, na koncu pa smo se tako odločili,” je dejal. Da bo odločitev tesna, je bilo pričakovati, saj se prav o tem kandidatu lomijo kopja že dolgo. “Razburkane vode v muzeju je treba umiriti. Vsi kandidati so bili dobri, vsak je imel dobre ideje in predloge. Če bi se vse združilo, lahko muzej naredi korak naprej,” meni Markočič.

Komisija je šele prvo sito, o direktorju bodo svetniki odločili v ponedeljek. “Kot župan bom sklical izredno sejo, imenovanje pa je v rokah mestnega sveta,” pravi župan Matej Arčon. Če Peruničiča ne bi imenovali, lahko svetniki predlagajo svojega kandidata izmed tistih, ki so na razpisu izpolnjevali pogoje. “Če mestni svet ne bo imenoval nikogar, bo treba imenovati vedeja. Mislim pa, da bo muzej v ponedeljek dobil direktorja,” meni Arčon.

MM


Najbolj brano