Goli imajo svojo ceno

Gonzalo Higuain je na drugi polfinalni tekmi nogometne lige prvakov z goloma odgovoril Cristianu Ronaldu in morda že napovedal strelski obračun 3. junija v Cardiffu.

Gonzalo Higuian je z goloma proti Monacu Juventus popeljal 
na prag finala lige prvakov.
Gonzalo Higuian je z goloma proti Monacu Juventus popeljal na prag finala lige prvakov. 

NOVA GORICA > Juventusovi privrženci so z mislimi že v valižanski prestolnici, ki bo gostila finale elitnega klubskega tekmovanja. Pregovor sicer pravi, da je treba najprej skočiti in šele potem reči hop, a imajo po zmagi z 2:0 v Monacu dovolj oprijemljive razloge za optimizem pred povratnim dvobojem, ki bo v torek v Torinu. Za tekmece strah zbujajoči niz brez prejetega gola Juventusa v izločilnih dvobojih se nadaljuje. Prekiniti ga ni uspelo niti vodilni ekipi francoskega prvenstva, ki ima v letošnji sezoni sloves najučinkovitejše. Zato je v veliki meri zaslužno Juventusovo trdo jedro.

Trener Massimiliano Allegri je v obrambi spet obudil staro dobro navezo BBC. Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli in Giorgio Chiellini so zadržali juriše Monacove lahke konjenice. Dokončno pa pa jih je odbil Gianluigi Buffon, ki iz klobuka vselej povleče kakšen trik oziroma za novodobne vratarje netipično posredovanje. A kaj šele poreči na oba zadetka. Častilci španskega nogometa se bodo takoj navezali na Real in Barcelono. Gonzalu Higuainu in Daniju Alvesu, ki sta zrežirala gola v kneževini, sta zlepa ali zgrda morala zapustiti večna rivala iz Španije. Prvi je Argentinec, drugi Brazilec.

Par, ki je okrepil Juventus pred letošnjo sezono, je v Monte Carlu deloval tako uglašeno, kot bi skupaj igral od malih nog. Resnica je, da sta si več let stala naproti. Higuain je dres Reala oblekel leta 2007 in ga nosil šest sezon, Dani Alves je bil nezamenljiv na desnem boku Barcelonine obrambe med letoma 2008 in 2016. Za oba se zdi, da sta na svetovni nogometni sceni že celo večnost. Higuain je star vsega 29 let. Ko je z rojakom Fernandom Gagom pod taktirko Fabia Capella odprl madridsko poglavje, je bil torej še najstnik. Specialnost argentinskega napadalca je bilo ves čas kariere seveda zabijanje zadetkov. Zato je Juventus poleti Napoliju tudi odštel rekordno odškodnino 90 milijonov evrov. Če bo stara dama domačim naslovom po letu 1996 dodala že nestrpno pričakovanega v ligi prvakov, se bo naložba bogato obrestovala.

V sicer razkošni strelski statistiki Argentinca je pogrešati prav večji učinek v končnici elitnega klubskega tekmovanja, kjer strelska krona že štiri leta pripada Cristianu Ronaldu. Portugalcu se nasmiha tudi peta, potem ko je v letošnji sezoni lige prvakov zabil 10 golov, osem v zadnjih treh dvobojih. Ronaldo se je strelsko ogrel v četrtfinalu, njegov bivši soigralec Higuain pa je začel tresti mreže tekmecev v polfinalu, ki pa še ni končan. O finalu za zdaj razmišljajo le privrženci Reala in Juventusa. ASO


Najbolj brano