Koren je prinesel srečo

Ajdovski gorsko-kolesarski klub Črn trn je na svojem poligonu v športnem parku Pale izpeljal prvo tekmo slovenskega pokala nove gorsko-kolesarske discipline B4X.

V ajdovskih Palah se je dvobojevalo 63 tekmovalcev. Foto: Vesna Kobal
V ajdovskih Palah se je dvobojevalo 63 tekmovalcev. Foto: Vesna Kobal

AJDOVŠČINA > Novost, ki je nekakšna pomanjšana različica štirikrosa (gre za dvoboje na krajših progah z nižjimi ovirami) in je kot takšna posebej privlačna za mlajše kategorije, v uvodni sezoni, bo imela sedem tekem. Podpira jo podjetje Inverted, ajdovski klub Črn trn pa pri uvajanju opravlja pionirsko delo.

Disciplina se je dobro prijela tudi v starejših kategorijah, saj vadba posameznih elementov na manjših ovirah pomeni temelj za zahtevnejše dirke v štiri krosu, olimpijskem krosu, spustu in enduru.

Na progi v ajdovskih Palah se je zbralo 63 tekmovalcev iz slovenskih in italijanskih klubov, dogajanje, katerega vrhunec je bil nastop domačega svetovnega prvaka v štiri krosu Mitje Ergaverja, pa je pritegnilo približno 300 gledalcev.

Med člani je zmagal državni prvak v štiri krosu, tudi dirkač Črnega trna, Urban Rotnik pred primorskim članom ekipe Unior Tools Kevinom Bergincem. Ta je v četrtfinalu presenetljivo izločil Ergaverja.

Primorci so kraljevali v večini ostalih kategorij. Med mladinci je bil najhitrejši posoški dirkač Unior Toolsa Matic Berginc, ki je imel tudi srečo pri nagradnem žrebanju, kjer je kroglice mešal domači cestni kolesarski profesionalec Kristijan Koren. Dobil je namreč prvo nagrado - kolo.

Tudi v kategorijah U-13, U-9 in U-7 so zmagali domačini - Tim Rovtar, Nik Prek in Nino Bratuž.

Naslednja pokalna tekma bo 3. junija v novem kolesarskem parku ob šempetrski bolnišnici.

IM


Najbolj brano