Usoden metadon

Novogoriški kriminalisti so včeraj potrdili, da je 26-letni Italijan Alberto G., ki so ga 27. februarja oživljali na novogoriškem kolodvoru, umrl zaradi predoziranja z metadonom.

Reševalci 26-letniku iz Zagraja konec februarja na železniški 
postaji v Novi Gorici niso mogli več pomagati. Foto: Leo Caharija
Reševalci 26-letniku iz Zagraja konec februarja na železniški postaji v Novi Gorici niso mogli več pomagati. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Na klopci novogoriške železniške postaje je 27. februarja zvečer ugasnilo življenje 26-letnega Italijana Alberta G., ki naj bi po prvih ugotovitvah preiskovalcev umrl zaradi zadušitve, včeraj pa nam je vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos potrdil, da je mladenič iz Zagraja umrl zaradi predoziranja z metadonom.

Gre za substitucijsko zdravilo, ki je sicer predpisano in ga uživalci jemljejo v omejenih količinah ter pod nadzorom. Pangos je ovrgel domneve, o katerih so se po smrti mladeniča razpisali italijanski mediji, da naj bi 26-letnik substanco, zaradi katere je umrl, kupil oziroma zaužil v Sloveniji. “Glede na ugotovljene okoliščine Italijan tega ni zaužil pri nas, ampak v domovini,” je sklenil Marino Pangos.

Po pripovedovanju očividcev naj bi Alberto G. usodnega dne počival na eni od klopi na novogoriški železniški postaji. Ker pa okoli 22.30 ni več kazal znakov življenja, so delavci stopili k njemu. Nemudoma so ga začeli oživljati, kasneje so z oživljanjem nadaljevali tudi reševalci, a brez uspeha, saj je 26-letni Italijan umrl. Sanitarno obdukcijo so opravili na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino, kjer so tudi ugotovili vzrok njegove smrti.

AC


Najbolj brano