Denar so zbrali s 4404 krogi (foto)

Dopoldne so zbrani na atletski stezi stadiona v Novi Gorici slepim in slabovidnim oziroma njihovi organizaciji pomagali s skupaj skoraj 1762 pretečenimi kilometri.

 Kdor je prišel teči v športni park, je prispeval denar za 
slepe.  Foto: Ambrož Sardoč
Kdor je prišel teči v športni park, je prispeval denar za slepe.  Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > Gre za na ducate udeležencev še ene ponovitve vseslovenske rekreativne dobrodelne prireditve Tečem, da pomagam - tek z zavezanimi očmi, ki jo v središču severne Primorske, enem od letos osmih prizorišč in edinem na zahodu države, prireja tamkajšnje medobčinsko društvo slepih in slabovidnih skupaj z Lions klubi in Mestno občino Nova Gorica.

Neugodni vremenski napovedi navkljub je privabila zgledno število udeležencev vseh starosti, na prvi pogled več kot lani. Vsi so se odpravili na tek ali hojo po atletski stezi stadiona sredi mesta in za vsak opravljeni krog vsakega od njih je letošnji pokrovitelj, idrijska družba FMR, prispeval po pol evra. Nabralo se je torej nekaj več kot 2200 evrov, saj so tekači skupaj opravili 4404 kroge oziroma premagali 1761,6 kilometra.

Vsaka po 50 krogov sta “prispevali” zgolj novogoriški maratonki Sonja Leskovar in Aleksandra Fortin, ki se vabilu organizatorjev odzoveta praktično vsako leto. Znova so prišli teči številni uslužbenci mestne uprave, kakor funkcionarji, natančneje podžupanja Ana Zavrtanik Ugrin in župan Mater Arčon z družino, pa predstavniki Lions klubov in seveda člani društva slepih in slabovidnih. Kot vsakič doslej so lahko videči ob tem preizkusili, kaj pomeni gibati se po prostoru brez normalnega vida, tudi tako, da so tekli krog z zavezanimi očmi v spremstvu. In kot je v navadi, so se na prireditvi predstavila nekatera druga društva.

Zbrani denar (tudi udeleženci so bili zaprošeni za donacije), bo namenjen rehabilitaciji slepih in slabovidnih ter nakupu reliefnega tiskalnika za novogoriško društvo, ki gradivo naredi otipno in torej prilagojeni ljudem z najhujšimi okvarami vida. AS


Najbolj brano