Lovijo evropski vlak

Pred nogometaši Gorice so odločilni izpiti v boju za Evropo. V dobrem tednu dni bodo odigrali tri prvenstvene tekme. Prva bo na sporedu danes, ko bodo gostili Rudar.

Matija Boben (z žogo) je prispeval edini novogoriški gol na 
zadnjih treh domačih tekmah.  Foto: Jure Batagelj
Matija Boben (z žogo) je prispeval edini novogoriški gol na zadnjih treh domačih tekmah.  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Po dvoboju z Velenjčani jih čaka sredino soočenje z Domžalami na Ptuju (nogometno zelenico v Domžalah temeljito prenavljajo), prihodnjo nedeljo pa v športni park pride Olimpija. Dve od treh tekem bodo torej Novogoričani odigrali pred domačim občinstvom, kar pa po prikazanem v spomladanskem delu ni kdo ve kakšna primerjalna prednost. Prej nasprotno. Za razliko od gostovanj, kjer se lahko pohvalijo z najboljšim izkupičkom v drugem delu sezone, igrajo doma z zategnjeno ročno zavoro oziroma jim igra ne steče, kot bi si želeli.

Na zadnjih treh prvenstvenih tekmah v športnem parku so nanizali tri remije, danes bi v boju za mesta, ki prinašajo nastop na evropski sceni v prihodnji sezoni, potrebovali tri točke. Tudi sodeč po letošnjih medsebojnih obračunih z Rudarjem pa je to laže reči kot storiti. Novogoričani so resda dvakrat slavili na stadionu ob jezeru, zato pa so se Velenjčani jeseni veselili zmage v športnem parku. V domačem taboru si seveda ne želijo, da bi trend obveljal tudi tokrat. Gorica ima rezultatski imperativ, Rudar se ga je po domači zmagi nad Olimpijo praktično znebil. Tovrstna izhodišča pa vselej predstavljajo dvorezen meč.

Velenjčani sicer imajo vsaj še en velik (tržni) motiv. Radi bi osvojili strelsko krono. V ognju imajo kar dve vroči železi. Dominik Glavina je s 16 goli prav na vrhu lestvice najboljših strelcev, za petami pa mu je soigralec John Mary (15). Miran Burgić (14), ki je bil včeraj operiran, se v to bitko seveda ne more več vmešati. Tudi sicer so strelske vloge v novogoriški ekipi precej bolj enakomerno porazdeljene. Zlasti v športnem parku pa imajo gostitelji precej težav pri preboju tekmečevih postavitev. Na zadnjih treh domačih tekmah so dosegli vsega en gol. Po prekinitvi in podaji s strani ga je prispeval branilec Matija Boben. Kako torej povečati učinek pred nasprotnikovimi vrati in hkrati ohraniti obrambno ravnotežje?

“V pripravi ne delamo razlik med domačimi tekmami in gostovanji. Morda bi v športnem parku potrebovali še kakšno pozitivno vibracijo. Vsekakor želimo s prebojem v evropska tekmovanja postaviti piko na i uspešni sezoni. V kratkem razmaku nas čakajo tri ključne tekme. Rudar je na lestvici najniže, a premore zavidljivo posamično kakovost, ki pa ne daje vedno želenih moštvenih rezultatov. Vodilo je spomladanska predstava iz Velenja, kjer smo ob prekinitvah stali blizu tekmecu in tudi dobivali druge žoge,” je povedal domači trener Miran Srebrnič. Za tekmo z Velenjčani lahko spet računa na branilca Miho Gregoriča in Uroša Celcerja. Tekmo bo sodil Koprčan Damir Skomina. ALEŠ SORTA


Najbolj brano