V Evropo prek Ptuja

Nogometaše Gorice čaka danes še ena pomembna postaja na poti do želene Evrope. Ta vodi tudi prek Ptuja, kjer bodo v vlogi gostitelja Domžale.

Nogometaši Gorice (v belo-modrih dresih) bodo na Ptuju 
želeli nadgraditi zmago z Rudarjem.  Foto: Leo Caharija
Nogometaši Gorice (v belo-modrih dresih) bodo na Ptuju želeli nadgraditi zmago z Rudarjem.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Tri tekme pred koncem prvenstva v prvi slovenski nogometni ligi so Novogoričani dejansko bliže tretjemu kot petemu mestu. Domžalčani jim na lestvici uhajajo le za točko, z zmago na Ptuju pa bi gostje - ne glede na razplet ostalih dvobojev 34. kroga - bržkone že naredili odločilen korak in si priigrali uvrstitev v evropsko tekmovanje tudi v prihodnji sezoni. Je pa res, da podobno razmišljajo tudi v taboru Domžalčanov, ki jim spomladi, še zlasti pa v zadnjem obdobju, ne gre vse po načrtih. V preteklih štirih krogih so iztržili le eno zmago in zabeležili tri poraze. Za primerjavo: Gorica je neporažena že deset tekem, pri čemer je na spomladanskih gostovanjih vknjižila pet zmag in remi.

Nasploh so gostovanja Novogoričanom letošnjo sezono pisana na kožo. Poraza niso doživeli že celo večnost. Zanj bi bilo treba pobrskati po arhivu in se vrniti globoko v jesenski del. Prav današnji obračun ponuja priložnost za obujanje spominov, slabih, a tudi poučnih. Novogoričani so namreč 5. novembra v 16. krogu po porazu z 0:5 zapustili igrišče v Domžalah sklonjenih glav. Ne prej ne potem v letošnji sezoni ni še nihče tako nadigral ali pretekel novogoriškega moštva, ki je v nadaljevanju sezone strnilo vrste.

V domžalski zasedbi ni več takratnih strelcev Lucasa Horvata, Marka Alvirja in Slobodana Vuka, trener Simon Rožman pa bo danes ob Žanu Majerju pogrešal oba bočna branilca, prav tako kaznovanega Jureta Balkovca in Matijo Široka. Nekdanji nogometaš Gorice si je na zadnji tekmi z Olimpijo poškodoval ključnico in gotovo ne bo nared za dvoboj na Ptuju, kjer bo danes vstop na stadion brezplačen. Domžalski klub pa je ob prenovi domačega igrišča priskrbel tudi avtobusni prevoz za svoje zveste privržence. Sicer pa stadion na Ptuju od mrka nekdanjega NK Drava že nekaj časa ni bil prizorišče prvoligaških dvobojev. Novogoričani so v najstarejšem slovenskem mestu v preteklosti igrali s spremenljivim uspehom.

Danes trener Miran Srebrnič obpoškodovanem Miranu Burgiću ne bo mogel računati niti na kaznovanega Roka Grudino. “Do konca nas čakajo še trije dvoboji z neposrednimi tekmeci za Evropo. Že prvi bi lahko prinesel marsikaj, a na izračune se ne smemo ozirati. Pomembno je, da prikažemo pristop, ki nas je krasil na tekmi z Rudarjem,” je pred potjo na Štajersko, kamor se je novogoriška odprava podala že včeraj popoldan, povedal Srebrnič. Evropski motiv in segrevanje temperature na poletni nogometni tržnici bosta današnjemu obračunu na Ptuju gotovo prispevala dodaten naboj.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano