Zdravstvo namesto policije?

Stavbo v Divači, kjer je nekdaj domovala policija, bo občina prodajala na javni dražbi. Taka je bila odločitev občinskega sveta. Zanjo naj bi se za potrebe rehabilitacijske dejavnosti zanimal domačin iz okolice Divače.

   Občina Divača bo stavbo ob Kraški cesti, v kateri je bila dolgo 
policijska postaja, kmalu prodajala na dražbi. Foto: Helena Race
Občina Divača bo stavbo ob Kraški cesti, v kateri je bila dolgo policijska postaja, kmalu prodajala na dražbi. Foto: Helena Race

DIVAČA > Potem ko se je lani po nekajletnem postopku na sodišču divaška občina z notranjim ministrstvom pogodila v zvezi s stavbo v Divači, ki jo je med letoma 1987 in 1996 imela v najemu policija, so se na občini odločili, da jo prodajo. Na zadnji občinski seji so si bili svetniki enotni, da občina to stori prek javne dražbe. Zato so naročili cenitev.

“Ocena tržne vrednosti zemljišča s stavbo je 212.901 evrov,” pojasnjuje direktor občinske uprave Iztok Felicjan. Kdaj bo občina kot lastnica stavbe objavila javni razpis za njeno prodajo, še ne vedo, dodaja. Se je pa že pojavil prvi interesent. Predsednik odbora za finance Dobrivoj Subić je namreč svetnike seznanil, da se za stavbo zanima domačin iz okolice Divače, ki bi rad v njej vzpostavil medicinski center. Kdo je pokazal zanimanje za hišo ob Kraški cesti, smo izvedeli, vendar se do izteka dražbe javno ne želi izpostavljati.

Sicer pa je občina že imela nekaj zamisli za to stavbo, v kateri so štiri pisarne in šest sob ter ima prizidek. Lani julija, ko sta se Občina Divača in notranje ministrstvo, ki je od nje najprej zahtevalo 212.000 evrov zaradi vlaganj v stavbo v času najema, poravnala za 85.000 evrov, so na občini razmišljali, da bi v stavbi ob Kraški cesti odprli enoto sežanskega doma upokojencev ali pa medgeneracijski center društva Vezi Vizija. Pa tudi, da bi vanjo selili občinsko upravo. A kot kaže, so vse te željeopustili.

LEA KALC FURLANIČ


Najbolj brano