Avtogol, vratnice in domžalsko izenačenje

Po remiju 1:1 na Ptuju so bili lahko zadovoljni tako Domžalčani kot Novogoričani. Prvi, ker so v končnici tekme zadeli za točko, gostje pa zato, ker so v prvem polčasu ušli črnemu scenariju.

Andrija Filipović (desno) je izsilil domžalski avtogol v prvem 
polčasu. Foto: Leo Caharija
Andrija Filipović (desno) je izsilil domžalski avtogol v prvem polčasu. Foto: Leo Caharija

PTUJ > Nogometaši Gorice so torej po petih spomladanskih zmagah na gostovanjih zabeležili še drugi zaporedni remi. Na Ptuju, kjer so se zaradi obnove domžalskega igrišča merili včeraj, so dalj časa imeli v rokah tudi vodstvo, preden so Domžalčani prišli do izenačujočega zadetka v sami končnici tekme. Res pa je, da so Novogoričani v prvem polčasu imeli tudi zvrhano mero sreče. Domžalčani so namreč uprizorili prave strelske vaje, med katerimi so kar trikrat zatresli okvir vrat Grege Sorčana. Za nameček so Novogoričani v vodstvo prišli po avtogolu.

Premoč Domžalčanov v polju je bila očitna, včerajšnji dvoboj pa je v določenih obdobjih v mnogočem spominjal na jesenski obračun obeh tekmecev, po katerem so Novogoričani domov odšli s petimi goli v lastni mreži. Razlika je bila v tem, da Domžalčani včeraj nikakor niso mogli naravnati strelskih naprav, za povrh pa so že od desete minute morali loviti zaostanek za Novogoričani. Po prekinitvi in podaji Rifeta Kapića je Gaber Dobrovoljc v zraku posredoval pred Andrijo Filipovićem, a je z nespretnim posredovanjem premagal tudi svojega vratarja, ki je bil ob zadetku nemočen.

Domžale : Gorica 1:1 (0:1)

Mestni stadion, Mestni stadion, gledalcev 400, sodnik Perić (Kranj). Strelca - 0:1 Dobrovoljc (10, ag), 1:1 Žužek (87).

Domžale: Milić, Brachi, Blažič, Dobrovoljc, Rom, Vetrih (od 73. Bratanović), Husmani, Matjašič (od 60. Volarič), Repas, Franjić (od 66. Žužek), Firer. Trener: Simon Rožman.

Gorica: Sorčan, Celcer, Kavčič, Boben, Gregorič, Kolenc, Kapić, Škarabot, Žigon (od 74. Humar), Osuji (od 84. Marinič), Filipović (od 72. Nagode).

Rumeni kartoni: Dobrovoljc, Bratanović; Gregorič, Kapić, Celcer. Trener: Miran Srebrnič.

Domžalčani, ki so že prej sprožili nekaj nevarnih poskusov, so po zaostanku še bolj pritisnili proti vratom Novogoričanov. Gostom nikakor ni uspelo strniti vrst v obrambi. Domžalčani so jih raztegnili po širini in nato prodirali po globini. Streljali pa so praktično z vseh položajev, iz igre ali prekinitev. Petar Franjić je tako stresel okvir vrat v 18. minuti. Vajo je nato v 32. minuti iz prostega strela ponovil Alvaro Bracci, da gre tudi v tretje rado, pa je v 38. minuti še enkrat potrdil Franjić. Spet je bil Sorčan že premagan, Domžalčane pa so od izenačujočega gola ločili centimetri.

V novogoriškem kazenskem prostoru je bilo sicer vroče še v kar nekaj primerih. Pa ne zaradi popoldanskega sonca nad najstarejšim slovenskim mestom. Po drugi strani je tudi res, da Novogoričani niso bili zgolj opazovalci dogajanja na igrišču, a Dejan Žigon tokrat ni imel takšnega strelskega navdiha kot na nekaterih prejšnjih tekmah, Filipović pa je imel v napadu težke noge.

+ Pokazali so tekmovalni značaj in zasukali potek dvoboja, ki je ubral neželeno smer.

- Zadržan prvi polčas.

V nadaljevanju so gostje, če nič drugega, uspeli umiriti Domžalčane, ki niso ponovili predstave iz prvega polčasa. Tudi po zaslugi Novogoričanov, ki so zgostili prostor in dokaj dobro nadzorovali položaj. Resda v napadu niso bili razpoloženi, a na drugi strani se je tudi domžalski pritisk razvodenel. Še največ so ga ustvarili iz prekinitev. Strelec izenačujočega gola Žan Žužek je imel generalko v 83. minuti, a mu je veselje z mojstrskim posredovanjem preprečil Sorčan. V drugo je bil nemočen. Žužek je prehitel in preskočil novogoriške branilce in svoji ekipi priigral remi. “S točko moramo biti zadovoljni, čeravno smo imeli do končnice v rokah zmago. Treba je priznati, da so bili Domžalčani v prvem polčasu boljši. Po vodstvu si podzavestno nismo upali več igrati. V nadaljevanju smo bolje nadzorovali položaj in izpeljali nekaj obetavnih protinapadov,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič.

ASO


Najbolj brano