Na Kristanov trg v Izoli po knjigo in kavo

Na izolskem Kristanovem trgu, natančneje v stavbi z dvorano občinskega sveta, od začetka meseca deluje MK Kafe - nova knjigarna in papirnica Mladinske knjige. V njej so že uredili kavarno, kmalu bodo začeli pripravljati predstavitve novih knjig, literarne večere z obiski avtorjev in kulturne dogodke, namenjene tudi najmlajšim.

Novost v Izoli - knjigarna Mladinske knjige MK Kafe Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Novost v Izoli - knjigarna Mladinske knjige MK Kafe Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Kot je ob današnjem uradnem odprtju povedala direktorica Mladinske knjige Iva Premerl, so si Izolo ogledovali že dalj časa, ker so si v Istri želeli razširiti krog knjigarn (po eno imajo v Kopru in Luciji). “Vsemu ogledovanju navkljub pa bi skoraj zamudili s prijavo na nedavni razpis, s katerim je občina oddajala poslovne prostore,” se je pošalila.

Na njihovem seznamu je zdaj 52 knjigarn, za najnovejšo v Izoli, kjer v edini strežejo kavo, pa si želi, da bi postala stičišče vseh, ki imajo radi umetnost in kulturo. Znano je, da so ljubitelji knjig tudi ljubitelji kave in da so knjigarne s kavo v tujini zelo priljubljena stičišča bralcev in naključnih obiskovalcev.

To, da so se pri Mladinski knjigi odločili, da bodo več kot kavarna, je pohvalil tudi izolski župan Igor Kolenc. Pripomnil je, da je Izoli manjkalo prav to, “kotiček za ljubitelje knjig in za druženje“.

Knjigarna bo ob delovnikih odprta med 8. in 20. uro, ob sobotah od 8. do 13. ure in po prvem juniju tudi ob nedeljah. V sredo ob 19. uri bodo gostili zgodovinarja Boža Repeta in Darjo Kerec, avtorja knjige Slovenija, moja dežela. Prvega junija pa bosta knjigarno obiskala Manca Košir in Izidor Gašperlin, njen dopisovalec v knjigi Človeška ljubezen.

MC


Najbolj brano