V soboto v Kopru velika izmenjava oblačil

Klub študentov občine Koper v soboto med 10. in 18. uro vabi v prostore CMK na veliko izmenjavo dobro ohranjenih rabljenih oblačil.

Izmenjava oblačil v prostorih Centra mladih Koper  bo v 
soboto, 20. maja, trajala od 10. do 18. ure. Foto: Anastasiya Pruyidze / Kšok
Izmenjava oblačil v prostorih Centra mladih Koper bo v soboto, 20. maja, trajala od 10. do 18. ure. Foto: Anastasiya Pruyidze / Kšok

KOPER > S projektom želijo spodbuditi ljudi, da si izmenjajo oblačila, ki so še nosljiva, vendar jih iz različnih razlogov ne uporabljajo več. “S tem si bodo lahko vsi osvežili garderobo brez nepotrebnega zapravljanja denarja in podaljšali življenjsko dobo oblekam, ki bi v nasprotnem primeru ostale pozabljene v omarah oziroma bi romale v smeti,” pravi vodja projekta Metka Ravnik. Poleg oblačil lahko obiskovalci prinesejo na izmenjavo tudi igrače, knjige, cedeje in manjše hišne še neuporabljene pripomočke. Izmenjava poteka po principu “odneseš, kolikor prineseš”, kar pomeni, da obiskovalec za vsak predmet, ki ga prinese, prejme kupon, ki ga zamenja za izbrani predmet. Pripravili bodo tudi eko kotiček, kjer bodo zbirali zamaške, stare baterije, kartuše in zdravila, ki jih bodo nato odnesli na ustrezna zbirališča. “Vse stvari, ki nam bodo ostale ob zaključku projekta, bomo donirali v dobrodelne namene,” še napovedujejo v KŠOK.

Spletno uredništvo


Najbolj brano