“Želim si še trenirati s svojo trenerko”

Koprski atletski stadion, osnovna šola in balinišče so bili danes prizorišče iger Specialne olimpijade Slovenije za primorsko-notranjsko regijo.

Šport krepi telo in duha.  Foto: Center Elvire Vatovec Strunjan
Šport krepi telo in duha.  Foto: Center Elvire Vatovec Strunjan

KOPER “Na ta dogodek smo se pripravljali eno leto. Danes je krasen dan in - poleg športnih tekem v desetih disciplinah atletike, elementih košarke in balinanju - je tudi priložnost za druženje in zabavo,” je menil Korado Lešnik, ravnatelj Centra za usposabljanje Elvire Vatovec Strunjan.

“Kar povej, da si trdo treniral za medaljo,” je spodbudil enega od tekmovalcev. “Tekmujem v štafeti. Želim pa si, da bi še naprej treniral s svojo trenerko,” je povedal 24-letni Andrej Ovnič iz Portoroža.

Center za usposabljanje Elvire Vatovec Strunjan je bil letos organizator regijskega tekmovanja specialne olimpijade. Udeležilo se je je 150 tekmovalcev, sodelovalo pa je še 54 spremljevalcev in približno 40 prostovoljcev izolske srednje zdravstvene šole. “Prvič smo regijske igre organizirali že pred 24 leti, vmes pa smo enkrat gostili tudi državno specialno olimpijado,” je pojasnil.

“Naši varovanci zelo radi pridejo na igre in zanje tudi trdo trenirajo. Prav vsak dan imamo različne treninge. Priprave na tekmovanje pa so dva do tri mesece prej,” je dodala Milena Pinter, vodja tekmovanja. Pred regionalnimi igrami, ki so vsako leto, se odvijejo lokalne igre in naprej se uvrstijo boljši tekmovalci. Državne igre specialne olimpijade pa so enkrat na štiri leta - pri čemer se na dve leti izmenjujejo letne in zimske igre.

“Bravo Urban,” je zaklicala Barbara Rodica, učiteljica podaljšanega bivanja v Centru Elvire Vatovec, fantu, ki se je povzpel na zmagovalne stopničke. “Najprej ni hotel teči, zdaj pa je dobil medaljo in ves srečen,” je bila zadovoljna.

NATAŠA ČEPAR


Najbolj brano