Nova modna muha: zeleni kaviar

V zadnjih letih so zelo priljubljena tako imenovana super živila. Ena od “novosti” na seznamu je tako imenovani zeleni kaviar, ki je povsem drugačen od običajnega kaviarja.

Zeleni kaviar ali caulerpa lentillifera Foto: Wikipedia
Zeleni kaviar ali caulerpa lentillifera Foto: Wikipedia

Gre za algo z latinskim imenom caulerpa lentillifera, ki jo pridobivajo iz Pacifiškega oceana. Omenjeno algo jedo na Japonskem, kjer ji pravijo tudi alga dolgoživosti. Bogata je z beljakovinami, kalcijem in nenasičenimi maščobnimi kislinami. Redno uživanje zelenega kaviarja je blagodejno za kosti in sklepe, pripisujejo pa mu tudi blagodejne lastnosti za boljši videz kože, zmanjšanje holesterola in povečano nastajanje kolagena.

Običajno ga uživajo surovega s kisom, kot solato, s surovo čebulo in paradižnikom.

Spletno uredništvo


Najbolj brano