Delavec je padel s strehe

Danes ob 8.51 so policiste obvestili o delovni nesreči v Šempetru pri Gorici. Po prvih zbranih podatkih je do omenjene nesreče prišlo med obnovitvenimi deli strehe ene od gospodarskih družb na območju Šempetra pri Gorici.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Med izvajanjem del se je eden od tramov zlomil, tako da je 36-letni delavec padel s strehe z višine približno sedmih metrov na betonska tla v zgradbi in se predvidoma huje poškodoval. Delavec je bil na kraju pri zavesti. Kasneje so poškodovanemu delavcu zdravniško pomoč nudili v šempetrski bolnišnici in ga nato s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Glede omenjene delovne nesreče so policisti obvestili preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici, na kraju je bil tudi pristojni delovni inšpektor. Policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin delovne nesreče in če bodo pri tem ugotovili, da obstajajo znaki uradno pregonljivega kaznivega dejanja, bodo v zvezi s tem podali ustrezen ukrep.

Pred avto je skočila lisica

Danes ob 4.20 so policiste obvestili o prometni nesreči na cesti Most na Soči-Idrija. Po sedaj zbranih podatkih je 26-letnemu vozniku avtomobila med vožnjo iz smeri Dolenje Trebuše proti Stopniku na cesto pred njegov avtomobil skočila lisica. Voznik je zaradi tega močno zaviral in se trčenju z lisico izognil tako, da je zapeljal na levo smerno vozišče in se zaletel v brežino. Zaradi prometne nesreče je bilo osebno vozilo nevozno. Idrijski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Zagorelo v stanovanju

Včeraj ob 12.24 so policiste obvestili o požaru v stanovanju stanovanjskega bloka v Novi Gorici. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so na kraju z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je v kuhinji stanovanja vnelo olje na štedilniku. Gasilci so požar pogasili in stanovanje prezračili. Prav tako je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da so stanovalko iz stanovanja rešili sosedje, ki so jo iz prenesli iz omenjenih prostorov. Kasneje so starejšo stanovalko reševalci odpeljali na preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico zaradi vdihavanja dima. V požaru se ni poškodovala, tudi zahvaljujoč občanom, ki so jo pravočasno rešili in izkazali požrtvovalnost pri reševanju človeškega življenja ter s tem preprečili morebitne hujše posledice. Zaradi požara je nastala materialna škoda v vrednosti nekaj tisoč evrov. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom s poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Sumljivi delci

Ponoči so policisti v Novi Gorici imeli v postopku tri tujce (stare 20, 24 in 28 let), vsi so državljani Italije, in jim v postopkih zasegli manjše količine zelene posušene rastline in belega prahu, saj policisti utemeljeno sumijo, da gre za prepovedano drogo. Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenih primerih za prepovedano drogo, bodo policisti zoper italijanske državljane uvedli hitri postopke z odločbo.

Voznik se je zaletel v steber javne razsvetljave

Včeraj ob 5.43 so policiste obvestili o prometni nesreči II. kategorije zaradi neprimerne hitrosti v krožnem križišču v Ajdovščini in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Po sedanjih ugotovitvah je 20-letni voznik avtomobila, državljan Bolgarije, v omenjeno krožno križišče pripeljal iz smeri Tovarniške cesta+e, prevozil cestni otok in na drugi strani z vozilom trčil v steber javne razsvetljave. Mlajši voznik se je v prometni nesreči predvidoma laže poškodoval. Kasneje so ga na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Ajdovščina in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju ustrezno pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina. V nadaljnjem postopku so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0,25 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prometni policisti so mu zaradi več kršitev prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča s pobegom

Včeraj ob 17. uri so policiste obvestili o prometni nesreči s pobegom v Medani. Po sedaj zbranih podatkih je zaenkrat še neznana voznica avtomobila znamke fiat punto, sive barve, italijanskih registrskih številk, pri obračanju vozila na parkirišču enega od tamkajšnjih gostinskih objektov trčila v drugo parkirano osebno vozilo. Pri tem je na drugem osebnem vozilu nastala škoda. Ko bodo policisti omenjeno voznico izsledili, ji bodo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Vozil pod vplivom alkohola

V soboto ob 00.25 so policisti na območju Spodnje Idrije pri nadzoru cestnega prometa ustavljali voznika avtomobila, ki pa na predpisan znak policistov ni ustavil in je nadaljeval z vožnjo v eno od tamkajšnjih ulic, kjer se je z vozilom ustavil. Policisti so mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je imel 22-letni voznik v organizmu 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in na muzačasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper omenjenega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Na Bovškem sta se poškodovala motorista

V soboto ob 6.43 so policiste obvestili, da je na regionalni cesti med naseljema Prede in Strmec padel in se poškodoval voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je 29-letni motorist, državljan Nemčije, na omenjeni cesti po klancu navzdol počasi vozil v skupini motoristov. V omenjeni vasi, kjer je delovna zapora, mu je pri vožnji mimo delovišča pri menjanju prestave skoraj zablokiralo zadnje kolo, zaradi česar je padel po vozišču. Zaradi padca se je predvidoma laže poškodoval. Kasneje so ga zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, bovškim policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Bovec. Kasneje so reševalci poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v sosednjo Avstrijo. Policisti bodo omenjeni varnostni dogodek v cestnem prometu zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Že v petek ob 17.24 uri pa so policiste obvestili o prometni nesreči v Bovcu, v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je 52-letni motorist, državljan Nemčije, vozil v skupini motoristov po regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu in približno 200 metrov izven naselja Bovec zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na pesek in padel. Pri padcu se je poškodoval, kasneje so ga na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, bovškim policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudi tudi gasilci PGD Bovec. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali do Predela, kjer so ga predali v nadaljnjo oskrbo avstrijskim kolegom, ki so ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v tujino.

Na Tolminskem se je laže poškodoval voznik skuterja

V soboto okoli 16. ure so policiste obvestili tudi o prometni nesreči na Tolminskem, kjer je padel in se poškodoval motorist. Ugotovljeno je bilo, da je 39-letni voznik motornega kolesa vozil iz smeri glavne ceste proti naselju Žabče. Ko je z glavne ceste zavijal desno proti omenjeni vasi, je zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem cestišču izgubil oblast nad vozilom, tako da je s skuterjem zdrsnil na desni bok. Laže poškodovanega voznika so na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin in ga nato z reševalnim vozilom prepeljali v ZD Tolmin, nato pa v šempetrsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje. Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa so mu policisti izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v okolici Kobarida

V petek je 47-letni voznik avtomobila vozil po glavni cesti iz smeri Tolmina proti Kobaridu. Med vožnjo je v levem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom trčil v levi bočni del osebnega avtomobila, s katerim se je vnasprotni smeri peljal 54-letni voznik. Policisti so 47-letnemu povzročitelju prometne nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola. V nadaljevanju postopka je bil zoper njega odrejen strokovni pregled, ki so ga opravili v ZD Tolmin. Drugi udeleženec (54-letni voznik) je bil v prometni nesreči predvidoma laže telesno poškodovan. Na kraju so ga zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin in ga po nudeni pomoči napotili v domačo nego. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Kobarid. V zvezi z omenjeno zadevo so policisti obvestili tudi pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tolminski policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano