Soočenje z ekstremizmom po mnenju Šefica odgovornost celotne družbe

Uprava kriminalistične policije danes in v torek na Brdu pri Kranju organizira usposabljanje z naslovom Radikalizacija, ki vodi v nasilni ekstremizem. Na njem obravnavajo načine, kako prepoznati proces radikalizacije. Državni sekretar Boštjan Šefic je v nagovoru opozoril, da je soočenje z ekstremizmom odgovornost celotne družbe.

Boštjan Šefic Foto: Borut Živulović/Bobo
Boštjan Šefic Foto: Borut Živulović/Bobo

BRDO PRI KRANJU > Na usposabljanju, ki ga v okviru projekta usposabljanja za odkrivanje in preprečevanje vseh oblik nasilne radikalizacije financira Sklad za notranjo varnost (ISF) sodelujejo tako posamezniki iz akademske sfere kot tisti, ki se s tem pojavom soočajo v praksi.

Udeležence usposabljanja je nagovoril državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic, ki je dejal, da je soočanje s ekstremizmom odgovornost celotne družbe. Pomembno, ključno vlogo pri tem ima policija, “vendar zadnji v verigi vse bolj v ospredje prihajajo drugi resorji, kot so šolstvo, sociala, zdravstvo in tako dalje.” “Ti bodo morali svojo vlogo še okrepiti, do takrat pa bo odgovornost na policiji toliko večja,” besede Šefica povzema sporočilo za javnost.

Pomembna tema usposabljanja sicer je, “kako pravočasno prepoznati dejavnike, ki omogočajo nastanek okolja, ki spodbudi posameznika v proces nasilne radikalizacije”.

Tokratno usposabljanje je prvo od načrtovanih, ki jih namerava policija pripraviti v prihodnje, so sporočili.

STA


Najbolj brano