O pasjih lastnostih v sedmih jezikih

V svoji drugi večjezični knjigi za otroke My dog dr. Mojca Stubelj Ars iz Nove Gorice na igriv in zabaven način ter v rimah predstavi lastnosti in vrednote psov. Barvne ilustracije Ludmile Kharmanove krasi živahen nemški bokser, ki ponazarja pripoved.

Mojca Stubelj Ars se zaveda, da zgodnje učenje tujih jezikov pri otrocih stimulira delovanje možganov in ima številne pozitivne učinke. Njena knjiga pojasnjuje, zakaj so psi naši najboljši prijatelji. Zgodba v angleščini, francoščini, španščini, italijanščini, nemščini in ruščini ter v dodatku še v slovenščini, je namenjena otrokom od drugega leta starosti naprej. Dopolnjuje jo 30 duhovitih ilustracij Ludmile Kharmanove.

Otroci se zabavajo s povezovanjem besed v več jezikih, opazovanjem barvnih ilustracij in igranjem družabne igre na koncu knjige. My dog omogoča učenje jezikov na nivoju besed (besede z istim pomenom v različnih jezikih so pobarvane), povedi (besedilo je vzporedno napisano v šestih jezikih) ter pravljice (razumevanje in povezovanje med jeziki v odstavkih). Knjiga z velikimi tiskanimi črkami je primerna za prvo učenje branja, prijazna pa je tudi do bralcev z disleksijo. AC

Mojca Stubelj Ars: My dog ..., ilustrirala Ludmila Kharmanova, Raziskave, izobraževanje, svetovanje dr. Mojca Stubelj Ars, 64 strani, cena 15 evrov.


Najbolj brano