Od Jadrana do Triglava

Tokrat so bili ljubitelji malega nogometa na asfaltnih igriščih aktivni od Istre do obrobja Triglavskega narodnega parka, konec tedna pa so napovedani še trije turnirji.

Na turnirju v Marezigah je zmagala ekipa Banda de Popo.  Foto: Denis Sabadin
Na turnirju v Marezigah je zmagala ekipa Banda de Popo.  Foto: Denis Sabadin

PRIMORSKA > Po daljšem premoru je malonogometno dogajanje na zunanjih igriščih seglo tudi v Istro. V Marezigah so priredili že 37. turnir, v finalu pa je ekipa Banda de Popo premagala Bruhote z 2:1. Tretje mesto je osvojila ekipa Sarajevska čevapdžinica DDS, ki je bila boljša od Nutrij s 3:2. Najboljši strelec je bil Dražen Vidaković (Bruhoti) z devetimi zadetki, najboljši vratar Andreas Skutelj (Banda de Popo), najboljši igralec pa Jernej Peroša (Banda de Popo).

V Ajdovščini so odigrali deveti turnir Elita Nagode. Zmagalo je moštvo Žagarstvo Novinec, ki je bilo v finalu boljše od Aspekta. Posamične nagrade so dobili najboljšli igralec Anže Širok, prvi vratar David Koren (oba Žagarstvo Novinec) in najučinkovitejši strelec Aljaž Laharnar (Aspekt).

V Črnem Vrhu nad Idrijo je KMN Fatamorgana priredil tradicionalni turnir. Med devetimi ekipami je naslov prvaka Črnovrške planote ubranil Mačji kot, ki je v finalu s 3:2. premagal še enega lanskega finalista - Usih. V tekmi za tretje mesto so bili po penalih Vrgriški boljši od Gabbiadinija.

Na najvišji (nadmorski) ravni, že na robu Triglavskega narodnega parka, je potekal četrti turnir v Drežniških Ravnah nad Kobaridom. Zbralo se je kar 17 ekip, zmagala pa je domača Deponija, ki je v finalu z 9:4 premagala moštvo 35 plus. Člana zmagovalnega moštva sta bila tudi najboljši strelec Jure Kravanja in najboljši igralec Jure Uršič. Tretje mesto je osvojil Sola Lom, četrto pa Megla z najboljšim vratarjem turnirja Primožem Zabreščakom.

Posoška moštva so bila sicer aktivna tudi v bližnji Italiji - na velikem turnirju (14 ekip) v Vidmu, kjer sta v finalu igrali kobariško-tolminski ekipi Bar Duomo in Fonex. S 5:2 je zmagal prvoligaško zasedeni (Dani Vulikić, Patrik Čujec, Žan Koren, Tine Šturm) Bar Duomo.

IM, DES


Najbolj brano