Danes izredna seja o Luki Koper

Danes ob 16. uri se bodo koprski občinski svetniki zopet sestali na izredni seji. Enako kot prejšnji ponedeljek bo tudi tokrat na dnevnem redu le ena točka: razvoj Luke Koper z vidika lokalne skupnosti.

Za današnjo izredno sejo koprskega občinskega sveta vlada 
veliko zanimanje.  Foto: Nataša Hlaj
Za današnjo izredno sejo koprskega občinskega sveta vlada veliko zanimanje.  Foto: Nataša Hlaj

KOPER > V Združeni levici takšno županovo ravnanje razumejo kot kupovanje časa, saj so prejšnji četrtek na občinski seji predlagali razširitev dnevnega reda na temo podpore projektom koprskega pristanišča, a jih niso uslišali.

“Vsa dejstva so že znana, stališča so bila tudi prejeta. Stvar je samo v zavezi za skrb za občane, ki je župan očitno ne želi dati,” meni Maja Tašner Vatovec iz ZL. Pričakujejo, da bo danes občinski svet sprejel njihov sklep in preklical tistega iz leta 2015, ko so svetniki na predlog SDS nasprotovali širitvi prvega pomola in podprli gradnjo tretjega pomola.

Spomnimo, da je prejšnji teden svet delavcev Luke Koper koprskega župana Borisa Popoviča v javnem pismu pozval, naj podpre razvoj pristanišča in predvsem ključna razvojna projekta za gradnjo prvega pomola in novega vhoda v Luko. Župan pismo ocenjuje kot “izjemno pristransko in neobjektivno”.

Sicer pa se danes obeta burna razprava, saj so v dvorano v Pretorski palači poleg svetnikov vabljeni še uprava koprskega pristanišča, člani njegovega nadzornega sveta, člani sveta delavcev, Gašpar Gašpar Mišič v vlogi nekdanjega predsednika uprave Luke Koper in zaposleni v pristanišču. Sklicatelj izredne seje je v sporočilu za javnost že opozoril, da najbrž ne bo mogel zagotoviti sedežev v dvorani vsem, ki se bodo želeli udeležiti seje, saj so med vabljenimi tudi vsi zaposleni v Luki Koper. Ob tem, napoveduje, je sklicatelj dolžan zagotoviti primerno varnost za udeležence seje. NH


Najbolj brano