Pijana z avtom treščila v drevo

Na primorskih cestah se je minuli konec tedna poškodovalo več voznikov dvokolesnikov. Laže se je poškodovala tudi voznica, ki jo je v soboto med Misličami in Varejami zaneslo v drevo, po nesreči je napihala precej več, kot dovoljuje zakon.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Na prehodu za pešce na Jenkovi ulici v Postojni je včeraj okoli 13. ure voznik z avtom trčil v kolesarja. Nesreča se je zgodila v bližini tamkajšnjega zdravstvenega doma, ko je 68-letni voznik na prehodu za pešce trčil v leto mlajšega kolesarja. Ta se je v nesreči poškodoval, postojnska ekipa nujne medicinske pomoči ga je oskrbela in odpeljala na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so včeraj okoliščine nesreče še ugotavljali.

Včeraj popoldne se je na cesti od Podnanosa proti Razdrtemu poškodoval 51-letni motorist, doma iz Kamnika. V levem ovinku je zapeljal preveč desno, oplazil odbojno ograjo in padel. Pri tem si je poškodoval desno nogo.

V soboto ob 16.20 je počilo na cesti med Misličami in Varejami, na območju divaške občine. 61-letno voznico iz okolice Kozine je zaneslo, zapeljala je s ceste in se z avtom zaletela v drevo. V nesreči se je laže poškodovala. Policisti so kmalu ugotovili vzrok njene nezanesljive vožnje, napihala je 0,99 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (malo več kot dva promila), zato bodo proti njej ustrezno ukrepali.

V soboto, malo pred 15. uro, se je nad vasjo Volče ponesrečil 60-letni nemški motorist. Med vožnjo po klancu navzdol je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal preveč v levo, na nasprotni vozni pas, po katerem je takrat pripeljal voznik avtomobila. V nesreči si je motorist zlomil levi gleženj. Posredovali so tolminski reševalci in gasilci. V Grgarju pa je v soboto ob 15.30 padel 50-letni voznik motorja iz Ljubljane. Zapeljal je preveč v desno in padel v kanal. V nesreči se je laže poškodoval, reševalci so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Že v petek zvečer pa sta na Kromberški cesti v Novi Gorici, pri Hrastu, trčila voznika avtomobilov. 46-letnik z Ajdovskega je peljal iz goriške smeri proti Ajševici, v križišču pri Hrastu pa je čelno trčil v vozilo, s katerim je levo, proti komunali, zavijal 62-letni voznik. V nesreči se je poškodoval sopotnik v enem od udeleženih vozil. Reševalci so tudi njega odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

SP


Najbolj brano