Svež kruh in pecivo

Čeprav v večini majhnih krajev po Primorskem zapirajo pošte, banke in trgovine, se najdejo tudi svetle izjeme. Mlinotest je pred dnevi v Črničah končal prenovo marketa. V trgovini so zamenjali opremo, razsvetljavo, osvežili celostno podobo in uredili klančino za lažji dostop gibalno oviranih oseb.

Mlinotest je v Črničah prenovil market in osvežil ponudbo.  Foto: Alenka Tratnik
Mlinotest je v Črničah prenovil market in osvežil ponudbo.  Foto: Alenka Tratnik

ČRNIČE > Čeprav je majhna, trgovina kupce oskrbuje z izdelki, ki jih dnevno potrebujejo, po prenovi pa se obeta še boljša ponudba sadja, zelenjave, mlečnih, zamrznjenih in mesnih izdelkov. Novost je dopeka s ponudbo sveže pečenega kruha in pekovskega peciva. Kot je poudaril vodja maloprodaje Miha Abrahamsberg, so bili s poslovanjem trgovine v Črničah že doslej zadovoljni. “Ljudje jo imajo radi, zavedamo se, da jim veliko pomenijo tudi storitve pogodbene pošte. Trgovina je majhna, tudi prostor, namenjen storitvam pošte, je majhen in žal tega trenutno ne moremo spremeniti. A če pošte v Črničah ne bi prevzeli, bi krajani to storitev izgubili.”

V trgovini, ki je del Mercatorjeve franšize, namreč že skoraj leto deluje tudi pogodbena pošta. “Vi kar napišite, da smo z našo trgovino zadovoljni. Smo bili že doslej in zdaj smo še bolj,” je med nakupovanjem potrdila domačinka. Tudi predsednica KS Črniče Bruna Kastelic je s prenovo zadovoljna. “Marsikdo je prej nakupe opravljal v sosednjih vaseh, z boljšo ponudbo pa bo trgovina zagotovo še koga pritegnila. Tudi prostor za poštne storitve je zdaj uporabnikom bolj prijazen,” je povedala predsednica sveta KS. AT


Najbolj brano