Vrt za zdaj brez miz

Pred dnevi so tudi uradno zaključili z deli na platoju oziroma vrtu med obnovljenim Kinogledališčem in Tolminskim muzejem. Na lepo urejenem območju pod drevesi pa za zdaj še ne bo ponudbe pijače, ker še niso našli najemnika bifeja v sklopu Kinogledališča.

Vrt za  kinom in muzejem čaka na gostinca.  Foto: Neva Blazetič
Vrt za kinom in muzejem čaka na gostinca.  Foto: Neva Blazetič

TOLMIN > Delavci Kolektorja CPG so tlakovali 650 kvadratnih metrov obsežen prostor, mimo katerega skozi podhod med Kinogledališčem in muzejem vodi šolska pot iz Mestnega trga na Brajdo.

Med kockami bo rasla trava, da bodo imele platane dovolj vode. Pod manjšo fontano so vkopali rezervoar, voda bo krožila s pomočjo črpalke. Zraven bo tudi pitna voda.

Vsaj za zdaj pa vrt ne bo živahen, kot je načrtovano. Na javni razpis za najem bifeja v Kinogledališču se ni prijavil nihče. Najemnika bodo iskali naprej. Bife je bil od vsega začetka pogoj in sestavni del projekta prenove Kinogledališča s pomočjo denarja EU.

Občinski svetniki so imeli sicer več pomislekov, glede na to, da v ožjem okolju delujeta hotel Dvorec in penzion Rutar. Svetniki so imeli nekaj pripomb tudi o ceni 180.000 evrov za ureditev tega območja, vendar so jim pojasnili, da so izbrali najcenejšega ponudnika in da kakovostni material ni poceni.

Ker so že pred časom uredili tudi park za penzionom Rutar in delno asfaltirali parkirišče na Brajdi, pod Kinogledališčem pa so rekonstruirali odsek ceste s križiščem, je širše območje dobilo urejeno podobo. Usmerjajo se v prenovo celotnega kompleksa športnega parka Brajda, za kar so idejno zasnovo že pripravili.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano