Zanimiv velikoprostorec

Potovanje je posebna umetnost. Francozi se v tem primeru sklicujejo na španskega kubista, ki je slikal malce samosvoje slike. In tak, samosvoj, je tudi ta grand picasso.



Picasso je umetnik med enoprostorci. Foto: Darjan Gorela
Picasso je umetnik med enoprostorci. Foto: Darjan Gorela

Citroen je od nekdaj pisal samosvoje zgodbe in le redko je bil dolgočasen. Grand C4 picasso je podaljšana različica tretje generacije enoprostorcev, ki so se s samosvojo obliko prikupili številnim evropskim družinam in vsem, ki pri svojem življenju in delu potrebujejo veliko prostora. Ko se namestimo za volan, imamo občutek, da se bomo ravnokar zapeljali na luno, ne pa v najbližje nakupovalno središče. Okolje deluje futuristično, predvsem zaradi digitalnih zaslonov.

V sedanjost nas kmalu povrne tovornjaški zvok sicer varčnega in zmogljivega dizla in malce robata prestavna ročica.

Vsekakor priporočamo elegantnejšo rešitev v obliki samodejnega menjalnika. Za tistih nekaj stotakov doplačila vas ne bo hudič vzel.

Lepo zamišljen zaslon na dotik je zelo učinkovit, ko po njem pritiskamo ob ustavljenem vozilu. Med vožnjo pa zna biti spreminjanje nastavitev ventilacije in drugih, manj usodnih funkcij precej nerodno, zato je dobrodošla rešitev v obliki prijaznega sopotnika. Tega bodo razvajali zelo udobni masažni sedeži, ki se jih ne bi sramovala niti kakšna bolj prestižna dnevna soba. Za vse, ki potrebujejo veliko prostora in se jim nikamor ne mudi. Ljubiteljem francoskih kapric in švedskega pohištvenega giganta, velikim družinam, taksistom na letališčih, in navdušencem nad zasloni na dotik.

DARJAN GORELA


Najbolj brano