Joksimović bo spet doma

V edinem preostalem košarkarskem prvoligašu s Primorske sestavljajo kadrovsko križanko za naslednjo sezono. Tako igralsko kot trenersko.

Nebojša Joksimović (na  fotografiji v dresu KK Koper iz leta 
2002) bo verjetno naslednja okrepitev KK Primorska.
Nebojša Joksimović (na fotografiji v dresu KK Koper iz leta 2002) bo verjetno naslednja okrepitev KK Primorska. 

KOPER > Poletje prinaša čas kislih kumaric, v obdobju med eno in drugo tekmovalno sezono pa je treba izpeljati kadrovanje v ekipah. Sixt Primorske, edini košarkarski prvoligaš s Primorske, se v tem poletju predvsem želi postaviti na noge. Zelo pomembno bo tudi približevanje mestu in regiji, v katerem deluje, kar mu v krstni sezoni še ni šlo najbolje od rok.

V to zgodbo sodi tudi kadrovska sestava ekipe. Že pred tedni so v klub pripeljali domačina Alena Hodžića, ki je košarkarsko zrasel v ŠD Koš. To je tesno povezano s projektom Primorska. Zelo verjetno bo v kratkem prišel še Nebojša Joksimović, ki si še celi rane po tesnem porazu njegove Cibone v boju za hrvaškega prvaka proti Cedeviti, ko je Koprčan zgrešil met za podaljšek. Joksimović je edini uveljavljeni košarkar tudi v drugih okoljih, ki ga je v zadnjih 15 letih ustvaril nekdanji KK Koper. Obe imeni imata neko simbolično povezavo, saj tudi na tem področju potekajo aktivnosti, ki naj bi na koncu prinesle preseganje mestne delitve na dva košarkarska bregova. Tako gre pričakovati tesnejše sodelovanje na vseh področjih med obema koprskima kluboma. Pri mlajših selekcijah s ŠD Koš, medtem ko bi članska ekipa aktualnega tretjeligaša KD Koper postala neke vrste razvojna ekipa za prvoligaša Primorsko. Ob tem ni nezanemarljivo, da je napovedano tudi tesnejše sodelovanje s KK Portorož, ki sta ga kluba sklenila aprila. S tem bi bila povezana vsa istrska košarka središča, česar si še pred kratkim ni bilo mogoče predstavljati.

Spremembe napovedujejo tudi v ŠD Koš, kjer je izpraznjeno mesto trenerja kadetov in mladincev, saj je Marko Maravić po sezoni zapustil klub. Na njegovo mesto naj bi po naših informacijah pripeljali Mira Alilovića, dolgoletnega selektorja mlajših reprezentančnih selekcij, ki je velik pečat pustil v ljubljanskem Slovanu, pred kratkim pa je končal svojo tretjo sezono v češki prestolnici. “Lahko vam potrdim, da smo z njim vzpostavili stike, konec meseca pa bo znano, kdo bo trener,” nam je povedal direktor kluba Walter Jeklin.

Zato pa je znano, kaj bo v klubu počel Goran Jagodnik, ki ga čaka več funkcij pri integraciji kluba v okolje. Jagoda bo tehnični vodja članske ekipe, zraven bo pri sestavi navijaške skupine kluba, pomagal pa bo tudi pri pridobivanju mlajših igralskih moči.

ROK MAVER


Najbolj brano