Iz Kopra na Hrvaško (foto)

Slovenska moška rokometna reprezentanca je zanesljivo opravila nalogo v Švici in v Schaffhausnu prepričljivo slavila s 33:20. Drevi jo čaka odločilna kvalifikacijska tekma proti Portugalski za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Hrvaškem. V dvorani Bonifika bo tekma pričela ob 20. uri.

Selektor Vujović je z izbranci včeraj v Bonifiki opravil dva 
treninga, drevi jih čaka odločilna tekma. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Selektor Vujović je z izbranci včeraj v Bonifiki opravil dva treninga, drevi jih čaka odločilna tekma. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Slovenskim rokometašem za napredovanje na sklepni turnir stare celine, ki bo med 12. in 28. januarjem prihodnje leto v Zagrebu, Splitu, Varaždinu in Poreču, zadostuje že neodločen izid, vendar pa z manj kot 25 goli, saj se je prva medsebojna tekma v Lizboni končala s 26:26. Izbranci Veselina Vujovića pa odločno napovedujejo igro na zmago.

V slovenskem taboru so na svoji zadnji akciji v Švici na najboljši način nevtralizirali številne kadrovske slabosti, novi obrazi pa so učinkovito nadomestili nosilce reprezentančne igre. V tem ciklu iz številnih razlogov manjkajo Vid Kavtičnik, Darko Cingesar, Nik Henigman, Vid Poteko, Dean Bombač, Primož Prošt, Staš Skube, Miha Žvižej, Simon Razgor in Mario Šoštarič.

Koprski rokometni delavci ob vrhuncu dneva, reprezentančni tekmi, danes pripravljajo celodnevni prikaz klubskih rokometnih dejavnosti. Že dopoldne se bodo predstavile najmlajše selekcije, v predtekmi bodo koprski kadeti in mladinci igrali proti kadetski reprezentanci Slovenije, po tekmi Slovenije in Portugalske pa bo v šotoru ob dvorani še zabava z glasbo.

“Po sredini zmagi v Švici mirno pričakujemo odločilno tekmo v Kopru. V Schaffhausnu zavoljo prevelike razlike v kakovosti nismo povsem obremenili naših igralcev, ki se zavedajo, da jih na domačih tleh čakajo veliko zahtevnejši tekmeci iz Portugalske,” je pred drevišnjo tekmo dejal selektor Vujović. Po vrnitvi iz Švice so se fantje preselili v Istro, kjer so včeraj opravili dva treninga.

“Na minulih petih kvalifikacijskih tekmah nismo na zadovoljiv način opravili svoje naloge in sami smo krivi, da smo v položaju, ko o našem napredovanju na evropsko prvenstvo odloča zadnja tekma. Tekma s Portugalsko bo nekakšen popravni izpit za vse naše napake v tem kvalifikacijskem ciklusu, a ne dvomim o našem napredovanju,” napoveduje eden najbolj izkušenih članov slovenske izbrane vrste Jure Dolenec.

Pred zadnjim krogom v kvalifikacijski skupini 5 je Nemčija zbrala vseh deset točk, Slovenija in Portugalska jih imata po pet, Švica pa je brez točk. Na EP se uvrstita prvouvrščeni reprezentanci. BG


Najbolj brano