V pričakovanju žreba

Državni podprvaki, nogometaši Gorice, so se v zadnjih dneh doma nemoteno pripravljali. Danes ob 18. uri se bodo v Čatežu na prijateljski tekmi pomerili s skopskim Rabotničkim, v ponedeljek pa bodo že nestrpno čakali, kaj jim bo prinesel žreb za evropsko tekmovanje.

V Novi Gorici se te dni pripravlja 28 nogometašev.  Foto: Igor Mušič
V Novi Gorici se te dni pripravlja 28 nogometašev.  Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Novosti v 28-članski ekipi Gorice v zadnjih dneh ni bilo. Fantje se pod vodstvom prvega trenerja Mirana Srebrniča in petih pomočnikov na stadionu in pomožnem igrišču posvečajo predvsem teku, vajam za moč, testiranjem in elementom igre. Zaradi poškodb so posebej vadili Amel Džuzdanović, Matija Boben, Matija Škarabot in Andrija Filipović. Danes ob 18. uri bo v Čatežu že na vrsti prvi preizkus, tekmec bo skopski makedonski prvoligaš Rabotnički.

V ponedeljek se bodo po počitku zaradi reprezentančnih obveznosti ekipi pridružili še Jan Humar, Tilen Nagode in Grega Sorčan. Sočasno bo tričlanska delegacija Gorice (predsednik Hari Arčon, tehnični koordinator Matej Mavrič Rožič in športni direktor Sebastjan Komel) v Nyonu prisotna na žrebu parov za kvalifikacije za evropsko ligo: “Ne želimo si spet tekmeca, kot je bil Maccabi. Upajmo, da bomo imeli pri žrebu srečo, sicer pa se bomo po znanem izidu odločili, s kom in kdaj bomo še igrali prijateljske tekme. Dopolnjevanje ekipe bo odvisno izključno od morebitnih prodaj nogometašev. Zanimanje kupcev je solidno, vendar pa ni tako daleč, da bi lahko delali nadaljnje korake. Trenutno imamo ekipo, ki je dovolj konkurenčna,” je povedal športni direktor Sebastijan Komel.

Po njegovih besedah je Gorica postala zanimiv klub. Te dni se za preizkus ponuja približno 50 nogometašev, na prodajnem področju pa so vroči štirje. Podrobnosti seveda ostajajo skrivnost, vsekakor pa je - po predhodni selekciji - v naslednjih dneh pričakovati, da bodo v Novi Gorici postopno preizkusili nekaj potencialnih novincev. Klub namreč v veliki meri pokonci držijo prodaje, na krpanje vrzeli po odhodih pa se je potrebno pravočasno pripraviti.

IM


Najbolj brano