Gorela je Qlandia v Kranju, škoda še ni znana

Danes zjutraj je v trgovskem centru Qlandia Kranj izbruhnil požar. Gasilci so ga že pogasili. V intervenciji jih je sodelovalo 153, na prizorišču ostaja samo še požarna straža. Zagorelo je med starim in novim delom centra, ki so ga nameravali odpreti prihodnji mesec. Vzrok požara in višina škode še nista znana.

 Danes zjutraj je v  trgovskem centru Qlandia Kranj izbruhnil 
požar. Foto: STA
Danes zjutraj je v trgovskem centru Qlandia Kranj izbruhnil požar. Foto: STA

KRANJ > Vodja intervencije in poveljnik kranjske poklicne gasilske enote Andraž Šifrer je povedal, da so gasilci nekaj minut pred 7. uro prejeli obvestilo, da gori pročelje trgovskega centra Qlandia v Kranju. “Seveda smo se takoj odzvali na dogodek,” je dejal in dodal, da je intervenciji sodelovalo 153 gasilcev iz 12 prostovoljnih gasilskih društev z območja Mestne občine Kranj, Gasilsko reševalne službe Kranj in Gasilske brigade Ljubljana.

Poškodovanih v požaru niti med zaposlenimi niti med gasilci ni bilo. Zaposleni, ki so bili že v centru, in sicer le v Sparu, so se hitro evakuirali iz objekta. Na kraj dogodka so preventivno prišli tudi reševalci nujne medicinske pomoči, če bi slučajno prišlo do kakšne poškodbe, da bi lahko takoj nudili prvo pomoč.

“Uro in pol je trajalo, da smo požar lokalizirali. Še vedno pa glede na obsežnost požara poteka razkopavanje in nadzorovanje žarišč ter prezračevanje objekta. Tako na prizorišču ostaja požarna straža,” je pojasnil Šifrer in dodal, da vsaj dokler bo trajala gasilska intervencija, objekt ostaja zaprt.

Vodja nakupovalnega centra Qlandia Kranj Meta Ahačič je povedala, da je bil stari oziroma obstoječi del centra v požaru nedotaknjen in ga je treba le prezračiti ter očistiti. “Če bo šlo vse po načrtih, ga bomo morda še danes popoldan lahko odprli,” je napovedala Ahačičeva.

Bodo pa verjetno morali preložiti otvoritev novega dela nakupovalnega centra, ki so ga načrtovali za 7. julij. “Ta dogodek je bil res velik šok in to tik pred načrtovanim odprtjem novega dela centra, ki smo se ga zelo veselili,” je dejala Ahačičeva.

Škoda še ni ocenjena, vendar predvideva, da ne bo majhna. Požar je izbruhnil med starim delom in prizidkom, ni pa še jasno, kje točno. Prav tako še ni znan vzrok požara, ki ga bo ugotavljale pristojne službe na policiji.

STA


Najbolj brano