Naprej z novo opremo

Alpski smučar Štefan Hadalin je že na snegu. Te dni se mudi na ledeniku Stelvio, kjer najboljši slovenski slalomist pretekle zime preizkuša novo opremo.

Štefan Hadalin te dni preizkuša novo opremo na Stelviu. Foto: STA
Štefan Hadalin te dni preizkuša novo opremo na Stelviu. Foto: STA

SOLKAN > Član Smučarskega kluba Dol iz Ajdovščine se je torej pred olimpijsko sezono odločil za korenito spremembo. Štefan Hadalin ima novega opremljevalca smuči in tudi serviserja, ki je svoj čas sodeloval tudi z lansko zmagovalko skupnega seštevka svetovnega pokala, Švicarko Laro Gut. Na druženju z novinarji ob koncu kondicijskih priprav na Goriškem je razkril glavni razlog: “V slalomu ne pričakujem bistvenih razlik, zato pa se nadejam izboljšav v veleslalomu,” je povedal 22-letni Vrhničan, za katerega je uvodno smučanje na Stelviu še kako dobrodošlo.

> Kaj si torej konkretno obetate od zamenjave opreme?

“Več bom znal povedati čez mesec dni, ko bom na Saas Feeju opravil drugi krajši sklop treningov na snegu. Takrat bom že imel nekaj zavojev v nogah in videl, kako se odzivajo nove smuči in smučarski čevlji. Stelvio predstavlja uvajalno smučanje, s katerim bom spet začel pridobivati stik s snežno podlago. Sicer pa je nova oprema naložba za prihodnost. Upam, da se bom hitro prilagodil spremembam in se bo poteza obrestovala v tej sezoni.”

“Verjamem, da si bom izboril svoje mesto tudi v veleslalomski reprezentanci.”

> Že kaj pogledujete proti olimpijskim igram v Južni Koreji?

“Ne želim prehitevati dogodkov. Grem iz tekme v tekmo, osrednji cilj pa ostaja preboj med trideseterico v slalomu. V novo sezono bom namreč krenil s startno številko nad 40. Za olimpijske igre torej ne morem gojiti visokih ciljev, bi se pa zadeva bistveno spremenila, če bi naredil večji skok naprej in si denimo priboril startno številko okoli 20. Ob tem pa želim slalomu dodati še konkurenčnost v veleslalomu.”

> Torej vas lahko pričakujemo že na oktobrski ledeniški premieri v Söldnu?

“Verjamem, da si bom izboril svoje mesto tudi v veleslalomski reprezentanci. Moja specialnost pa ostaja slalom. Prvi me čaka drugi vikend novembra v finskem Leviju, nato pa svetovni pokal sledi že ustaljenemu ritmu: pot v ZDA, tekme v Val d'Iseru, dolomitska turneja ...”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano