Zmagovalka Inovativne Postojne je Tjaša Fatur

Tjaša Fatur je zmagovalka tečaja Inovativna Postojna. Komisijo je prepričala z inovativnimi stenskimi igrali, ki pri otrocih spodbujajo psihofizični razvoj, samostojnost, kreativnost, odgovornost in občutek za red.

Zmagovalka natečaja Inovativna Postojna Tjaša Fatur Foto: Zavod Znanje Postojna
Zmagovalka natečaja Inovativna Postojna Tjaša Fatur Foto: Zavod Znanje Postojna

POSTOJNA > Didaktični paneli Tjaše Fatur so senzorični didaktični paneli, ki se jih namesti na steno in so namenjeni otrokom od rojstva do šestega leta starosti. Njihova avtorica je z njimi prepričala komisijo natečaja Inovativna Postojna, ki ji je dodelila prvo nagrado in 1500 evrov. Natečaj je letos že drugič organiziral Podjetniški inkubator Perspektiva, ki deluje pod okriljem Zavoda Znanje Postojna in pokriva primorsko-notranjsko regijo.

Natečaj je potekal v sodelovanju z Občino Postojna in Agencijo Spirit, glavna podjetniška področja pa so bila trajnostni turizem in gostinstvo, inovacije v industriji ter inovativno podjetništvo. “Na Občini Postojna podpiramo Inovativno Postojno ter podjetniški inkubator Perspektiva Postojna tako v delovanju kot tudi pri nagradnem skladu najboljšim idejam. Veselim se razvoja teh idej in spremljanja njihovega prehoda v podjetniško življenje,” je na četrtkovi podelitvi nagrad najboljšim povedal postojnski župan Igor Marentič.

Letos so v okviru natečaja podelili vrednostne bone za prva tri mesta ter uporabo pisarne v Inkubatorju za eno leto. Med trinajstimi finalisti je komisija poleg prve nagrade Tjaši Fatur podelila še drugo in tretjo nagrado. Drugo nagrado v vrednosti tisoč evrov je prejel Tibor Rep z idejo za samopostrežno gostilnico REPeat - naravno na krožnik. “Želim biti kuhar, gostitelj in natakar obenem, hkrati pa tudi prehranski svetovalec in usmerjevalec dobrih okusov, ne vsiljivo, temveč rahločutno, organsko,” je povedal nagrajenec.

Tretjo nagrado in petsto evrov pa je prejel Luka Nikolič za glukagen - prenosno napravo za zaznavanje glutena v hrani. Po besedah dr. Aleksandra Gavriča, gastrointerologa na UKC, je trg za takšno napravo zelo velik, saj se glutena izogiba kar desetina ljudi. Ideja je trenutno v fazi prototipa. MUZ


Najbolj brano