Kanin v poletni sezoni dobro obiskan

Krožno-kabinska žičnica na Kanin je v poletni sezoni dobro obiskana. V prvih julijskih dneh je obisk kljub nedavni krajši ustavitvi zaradi udara strele še množičnejši; dnevno tako na Kanin prepeljejo tudi okrog 500 ljudi. Pristojni napovedujejo dodatno obogatitev ponudbe z obnovo koče na Kaninu.

Krožno-kabinska žičnica na Kanin je v poletni sezoni dobro 
obiskana. Dnevno  na Kanin prepeljejo tudi okrog 500 ljudi.
Krožno-kabinska žičnica na Kanin je v poletni sezoni dobro obiskana. Dnevno na Kanin prepeljejo tudi okrog 500 ljudi. 

BOVEC > “Videli smo, da moramo pohiteti s pripravljalnimi deli, ker je bilo veliko povpraševanja in obiska. V juniju smo skupno prepeljali okoli 1600 potnikov, kar je veliko za ta čas,” je povedal v.d. direktorja družbe Sončni Kanin Marijan Skornišek. Žičnica obratuje vsak dan po voznem redu.

Z žičnico vsak dan, ne le ob koncih tedna

Če je to pravi pokazatelj poletnega obiska na Kaninu, bodo lahko v Sončnem Kaninu zelo zadovoljni. “Upamo, da bo tako. Vsi mi razlagajo, da so nočitvene zmogljivosti v poletnih mesecih v Bovcu razprodane in da je težko najti prosto sobo, prav tako so v avgustu razprodane kapacitete v kampih. Če bo vreme lepo, bo na Kaninu zagotovo veliko obiska,” je dejal Skornišek.

Doslej so v poletnih mesecih na Kanin prepeljali največ 17.000 obiskovalcev, Skornišek pa si ob dobrih vremenskih razmerah obeta okoli 30.000 potnikov. Zaradi velikega zanimanja so se tudi odločili, da bo žičnica že dober teden pred postavljenim rokom vozila vsak dan, in ne le ob koncih tedna.

Kanin je bil letošnjo pomlad atrakcija tudi za smučarje. “Drugega junija je vlečnica na Kaninu še obratovala, smučarjev pa je bilo na dan res le še okoli deset, a skupno smo v letošnji sezoni našteli približno 20.000 smučarjev, vsaj še enkrat toliko pa jih je prišlo z italijanske strani,” je povedal.

Obnovili bodo kočo na Kaninu

Na Kaninu se v letu dni obeta še ena novost. Občina Bovec bo kot lastnica poskrbela za obnovo koče na Kaninu v sklopu popotresne obnove. Vendar bo pred začetkom obnove, ki naj bi stala okoli 200.000 evrov, treba postaviti še tovorno žičnico. Dragi bodo predvsem prevozi materiala, župan pa računa tudi na prostovoljno delo bovških planincev in pomoč delavcev Sončnega Kanina.

“Že kar nekaj časa imamo v načrtu, da bi kočo sanirali iz popotresne obnove. Koča je prestala že tri močne potrese, vendar njena obnova do popravila krožno-kabinske žičnice na Kanin ni bila mogoča. Zdaj pa vidimo pravi trenutek, da to naredimo, saj je koča na takem mestu, da je izhodiščna točka za obiskovalce gora, in bi bila zato velika škoda, da je ne bi sanirali in odprli v času sezone,” je povedal bovški župan Valter Mlekuž.

Koča je bila pred ustavitvijo kaninske žičnice dobro obiskana, pozneje pa sta dva tam zaposlena ugotovila, da je premalo obiska in kočo zaprla. Pred začetkom sanacije so jo pregledali gradbeni strokovnjaki in določili nujna gradbena dela. Kljub vsemu bovški župan pričakuje, da jo bodo uspeli obnoviti še to poletno sezono.

Na bovško vabi nov pustolovski park

Sicer pa na Bovško vabi tudi nov pustolovski park, postavljen tik ob vstopni točki za kaninsko žičnico, trenutno največji v Posočju. Lastnik Filip Hrovat je povedal, da je v pustolovskem parku postavljenih 30 naprav različnih težavnosti, v prihodnje pa načrtuje še postavitev proge za najstnike.

“Park je bil posebej s strani mlajših obiskovalcev dobro sprejet, tudi drugih obiskovalcev je bilo v dneh po odprtju precej,” je povedal Hrovat, ki pričakuje dobro obiskanost tudi v poletnih mesecih.

STA


Najbolj brano