Mario Gasparini je obljubil, da bo še pomagal

Letošnji častni občan Izole je postal Mario Gasparini, upokojeni kirurg, prvi direktor Splošne bolnišnice Izola ter nekdanji izolski župan in poslanec.

Častni občan Izole je postal Mario Gasparini, upokojeni 
kirurg, prvi direktor Splošne bolnišnice Izola ter nekdanji  
izolski župan in poslanec. Foto: Ckšp Izola
Častni občan Izole je postal Mario Gasparini, upokojeni kirurg, prvi direktor Splošne bolnišnice Izola ter nekdanji izolski župan in poslanec. Foto: Ckšp Izola

IZOLA > Laskavi naziv si je prislužil tudi zato, ker je vse življenje pomagal tistim, ki so potrebovali pomoč. In v prihodnje ne bo ravnal nič drugače, čeprav bo kmalu dopolnil 82 let. “Bom še kaj pomagal,” je v soboto obljubil občanom, zbranim na Manziolijevem trgu.

Priznanja občine so dobili še: prvi in doslej edini predsednik KS Jagodje-Dobrava Maks Filipčič, patronažna služba in nega Zdravstvenega doma Izola, ki deluje že 54 let, Samostan sester uršulink ob 50-letnici, Društvo invalidov Izola ob 35-letnici in Galerija Insula ob 30-letnici. “Župani so prihajali in odhajali, mi smo ostajali,” se je v svojem značilnem slogu pošalil Filipčič.

Zdajšnji župan Igor Kolenc (na fotografiji v ozadju) pa je med dosežki občine v zadnjem letu poudaril zaprtje stare obalne ceste med Koprom in Izolo. V nagovoru je opozoril, da k razvoju mesta ne pripomorejo populistična dejanja ali zadovoljevanje potreb tistih, ki so glasni, ampak aktivni občani.

Zatem so oder prepustili 3 Big Band Orchestru in Otu Pestnerju. Slednji je zapel nekaj priredb (Fly Me To The Moon, All Of Me, Georgia On My Mind, The Wonder Of You) pa tudi svojih največjih uspešnic (Mati, bodiva prijatelja, Ciganska kri, Vse je lepše, ker te ljubim,Vrača se pomlad, 30 let).

MC


Najbolj brano