Rekordna udeležba (foto)

Plavalni klub Koper je v soboto na odprtem olimpijskem bazenu v Žusterni izpeljal tradicionalni plavalni miting. Udeležilo se ga je rekordnih 390 plavalcev iz 24 slovenskih klubov, ki so skupno opravili kar 1314 startov.

Plavalnega mitinga se je udeležilo rekordnih 390 plavalcev iz 
24 slovenskih klubov, ki so skupno opravili kar 1314 startov. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Plavalnega mitinga se je udeležilo rekordnih 390 plavalcev iz 24 slovenskih klubov, ki so skupno opravili kar 1314 startov. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ŽUSTERNA > Plavalke in plavalci različnih starostnih skupin so se v dopoldanskem in popoldanskem programu pomerili v devetih, predvsem krajših disciplinah. Tekmovanje je kljub gneči potekalo brez večjih težav. Utečen organizacijski stroj PK Koper, časomerilci in sodniki so prireditev izpeljali na vrhunski ravni. Mitinga so se udeležili tudi slovenski olimpijci Matjaž Markič (PK Koper), Anže Tavčar (PK Ljubljana) in Janja Šegel (PK Fužinar).

“Ta miting jemljem kot trening tekmo, kar pomeni, da se pred nastopom nisem posebej odpočil. Toda vedno dam vse od sebe. Trenutno sem v fazi polnega treninga, saj se že pripravljam na zimsko sezono, oziroma na kratke bazene. Do pred kratkim sem vadil le enkrat na dan, saj študiram v ZDA in sem opravljal sprejemne izpite za podiplomski študij stomatologije, kar mi je uspelo z odliko,” je povedal Anže Tavčar. Skupaj z Janjo Šegel je po koncu mitinga prejel tudi pokal in denarno nagrado za najboljši seštevek točk dveh rezultatov. Domačin Matjaž Markič pa se je zadovoljil z najboljšim rezultatom dneva po točkah FINA, potem ko je 50 metrov prsno odplaval v natanko 29 sekundah.

Rezultati primorskih plavalcev: kategorija A - Matjaž Markič (Koper) 1. mesto 50 m prsno, Miha Šulek Šan (Koper) 2. mesto 50 m hrbtno. Kategorija B - Vid Boršič (N. Gorica) 2. mesto 50 m hrbtno, Kolja Širok (N.Gorica) 2. mesto 50 m prsno, Blaž Kleva (Koper) 1. mesto 50 m prsno. Kategorija C - Klemen Zavrtanik (Nova Gorica) 1. mesto 50 m prsno in 2. mesto 100 m prsno, Sara Ličen (Ajdovščina) 3. mesti 100 m prsno in 50 m delfin, Enej Šalinovič (Koper) 3. mesti 100 m prosto in 50 m hrbtno, Mija Rihter Medoš (Koper) 3. mesto 100 m prosto, Miha Rijavec (Ajdovščina) 1. mesti 50 m prosto in 50 m delfin, Špela Levašič (Koper) 2. mesto 50 m hrbtno. Kategorija D - Neja Pangerc (Koper) 1. mesta 100 m hrbtno, 50 m delfin in 50 m hrbtno, Ema Purgar (Koper) 1. mesti 100 m prosto in 50 m prosto ter 2. mesti 100 m hrbtno in 50 m prsno.

“Res smo lahko zadovoljni, saj je udeležba rekordna, z njo pa je naš miting postal tudi eno najbolj množičnih plavalnih tekmovanj v Sloveniji. Politika našega kluba je takšna, da mora biti vsako tekmovanje izpeljano na visoki ravni. Tudi med starši naših plavalcev imamo ekipo, ki je zelo aktivna. Danes nas je bilo skupno približno 70, ki smo delali pri organizaciji. Vsako leto znova ugotavljamo, da je bazen ob morju naša prednost, istočasno pa, da nimamo prostorskih pogojev za izvedbo še številčnejšega tekmovanja. Veselijo me rezultati naših plavalcev, bili smo tudi najštevilčnejša ekipa na mitingu, kar kaže na napredek in dobro delo trenerjev,” je povedala predsednica PK Koper Alenka Šarkanj.

Plavalni klub Koper je tokrat razdelil 63 kompletov medalj. Med plavalci je bilo 75 članov petih primorskih klubov, medalje pa jih je prejelo šestnajst, nekateri tudi v več disciplinah.

SANDI JERMAN


Najbolj brano