Žakljeva tik za deseterico

Primorska gorska kolesarka Tanja Žakelj je dirko svetovnega pokala v olimpijskem krosu v Švici končala na enajstem mestu in z najmanjšim zaostankom letos.

Tanja Žakelj Foto: Igor Mušič
Tanja Žakelj Foto: Igor Mušič

LENZERHEIDE > To znano švicarsko prizorišče tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju je gostilo četrto dirko sezone svetovnega pokala v olimpijskem krosu. Svoje prve zmage se je veselila Britanka Annie Last. Članica ekipe Unior Tools Tanja Žakelj iz Ledin nad Idrijo je tako kot pred tednom dni v Andori osvojila enajsto mesto, vendar pa je najmanj letos zaostala za zmagovalko. Tokrat se je ura ustavila pri dveh minutah in 28 sekundah.

“Uvrstitev je lepa, dirka pa je bila prava. Morda bi se dalo iz nje izvleči še nekaj več, saj sem po dobrem startu nekoliko padla iz ritma. Na sveže razmočeni progi se je prikradla tudi kakšna napaka, vendar pa sem vesela majhnih zaostankov za najboljšimi in dobre vzdržljivosti ter finiša, ki sem ga tokrat pokazala. Čutim, da lahko z optimalno vožnjo v srednjem delu dirke še napredujem. Na državnem prvenstvu, kjer sicer nimam prave konkurence, se že veselim velikega števila navijačev. Nekaj te spodbude je v Švici manjkalo,” je v cilju povedala nekdanja športnica Primorske.

Drugo mesto je osvojila ena od favoritinj za zmago, Norvežanka Gunn-Rita Dahle Flesjaa, ki je bila 13 sekund počasnejša od Lastove. Z bronom se je tokrat morala zadovoljiti zmagovalka zadnjih dveh dirk, Ukrajinka Jana Belomojna.

Tanja Žakelj se bo v nedeljo predstavila domačemu občinstvu. Na tekmovališču njenega nekdanjega kluba iz Črnega Vrha nad Idrijo, na smučišču Ski Bor, se bo s starta pognala ob 12.45. To bo obenem generalka za evropsko prvenstvo.

STA, IM


Najbolj brano