Splača se tudi potrpeti

Po prestopu Matije Bobna je kapetan Alen Jogan spet zasedel svoje mesto v osrčju novogoriške obrambe. Ta je proti Širaku preživljala težke trenutke, a jih nekako prebrodila. Kako bo drevi v Atenah proti Panioniosu?

Alen Jogan (v ospredju) bo s soigralci poskušal zaustaviti 
Panionios.  Foto: Jure Batagelj
Alen Jogan (v ospredju) bo s soigralci poskušal zaustaviti Panionios.  Foto: Jure Batagelj

ATENE >V Armeniji so nogometaši Gorice tekmecu dopustili malo ali nič, na povratnem dvoboju v športnem parku se je domača mreža zatresla dvakrat. Kaj lahko pa bi še kakšna žoga končala za hrbtom Grege Sorčana. Novogoričani so krčevito branili priigrano prednost iz Gyumrija, a jo naposled tudi ubranili. Če se bodo drevi soočili s takšnim pritiskom, pa atenska zgodba bržkone ne bo imela srečnega konca.

“Res je, proti Širaku na igrišču marsikaj ni delovalo, kot smo si zamislili, oziroma se dogovorili, a nekaj je treba vprašati tudi tekmeca. Armenci so potrdili svoje vrline, mi pa smo si preprosto privoščili preveč napak oziroma zgrešenih podaj. Žal mi je, da so z nami trpeli tudi navijači, ki so nas prišli podpret v tako lepem številu, a verjamem, da bodo še prišli na svoj račun. Zakaj pa ne na povratnem dvoboju čez teden dni? Najprej je treba seveda prinesti ugoden izid iz Grčije. Na gostovanjih smo že dokazali, da lahko marsikomu zagrenimo življenje,” je povedal Alen Jogan, ki je ob odsotnosti poškodovanega Mirana Burgića pri 32. letih najbolj izkušen posameznik v vrstah Gorice.

> KaJ si torej obetate od dvoboja s Panioniosom?

“Eno je gotovo. Čaka nas težka tekma, a takšne so vse na tej zahtevnostni ravni. Če rečem, da je tekmec odličen, potem ne bom povedal nič novega, a tudi mi nismo slabi. Pripravljeni smo na vse scenarije. Tudi na napor in trpljenje skozi večji del tekme, a verjamem, da se nam bo prej ali slej ponudila priložnost. Le izkoristiti jo bo treba. Kakovost v napadu imamo, v obrambi pa bomo strnili vrste. Presenečenje še zdaleč ni izključeno. Vsi verjamemo vanj.”

> Novogoriška zasedba je v primerjavi s preteklo sezono praktično nespremenjena. Je lahko ekipna povezanost primerjalna prednost proti Grkom?

“Ekipni duh v Novi Gorici nikdar ni bil sporen. Ozračje v slačilnici je bilo vedno spodbudno, tudi če je kje drugje škripalo. Smo prava druščina, kar utegne prevesiti tehtnico na igrišču. Tudi zdaj vlada prijetno vznemirjenje, napetost pride na dan tekme. Pritisk oziroma breme favorita pa prepuščamo gostiteljem.”

> Kako je bilo spremljati dvoboj v Armeniji s klopi?

“Še teže kot na igrišču. Športnik si vselej želi biti v žarišču dogajanja, a trener se je tako odločil. Pomembno je ohranjati enako intenzivnost, ekipni uspeh pa je vedno na prvem mestu.”

ASO


Najbolj brano