Osem novincev za drugo ligo

Sežanski nogometaši so se z naslovom prvaka tretje SNL zahod prebili v razširjeno drugoligaško tekmovanje, ki bo ponudilo vrsto zanimivih in napetih dvobojev. Ekipa je že skoraj dokončno sestavljena.

V zadnji prijateljski tekmi z Ilirijo sta za Tabor zadela Marko 
Vukelić (levo) in Erik Salkić. Foto: Matej Glavina
V zadnji prijateljski tekmi z Ilirijo sta za Tabor zadela Marko Vukelić (levo) in Erik Salkić. Foto: Matej Glavina

SEŽANA > CherryBox24 Tabor se je v drugo slovensko ligo maja prebil prvič po sezoni 2003/2004. Letošnje tekimovanje bo razširjeno na 16 klubov. Okrepljeno sežansko moštvo še naprej vodi trener Uroš Barut, njegov pomočnik je postal igralsko upokojeni Matej Bombač, trener vratarjev je postal Bojan Gulič. V domačo jato se še naprej vračajo nogometaši, ki so se nogometnih veščin najprej učili v domačem klubu. Tako sta se domov vrnila tudi Erik Salkić (dolga leta igralec Interblocka in Olimpije) in Dino Stančič (Koper, Krka). V preteklosti sta igrala tekme tudi v prvoligaški konkurenci in v mlajših reprezentančnih selekcijah, v minuli sezoni pa sta bila nosilca igre repenskega Krasa.

“Vizija nogometnega kluba Tabor Sežana ostaja enaka, želimo postati eden najbolj urejenih klubov v Sloveniji in prek urejene organizacije doseči tudi tekmovalne uspehe. Naši cilji v novi sezoni so predvsem uvrstitev v zgornjo polovico lestvice, z atraktivnimi predstavami pa želimo privabiti čim več gledalcev na naš stadion,” pravi direktor moštva Davor Škerjanc, ki bo še naprej tudi igral v članski ekipi.

Iz razpadajočega Kopra so Sežanci v svoje vrste pripeljali tudi dva mlajša igralca, Roka Požrla in Leona Severja. Oba sta že bila v članskem moštvu, Sever je bil tudi v začetni postavi na zadnji tekmi Kopra v prvi ligi proti Gorici. Novi član “češnjic” je tudi nekdanji mladinec Gorice Alen Pavić, ki je že igral tudi v Italiji, v delu minule sezone pa je nosil dres mirenske Adrie. Obrambno vrsto je učvrstil centralni branilec Dražen Vidaković, ki je minulo sezono igral za Izolo. Iz tretjeligaša Šampiona prihaja še Rok Duspara, ki je sicer začetek minule sezone preživel v Celju. Osmi novinec v Sežani bo nekdanji nogometaš Bilj Nik Masten.

“Želeli smo ohraniti tisto, kar nas je krasilo že v pretekli sezoni. Kljub prestopu v višjo ligo še naprej želimo igrati z domačimi igralci. Pripeljali smo nekaj novih igralcev, nekaj jih je odšlo. V ekipi imamo nekaj zelo hitrih in individualno močnih igralcev. Pravkar smo končali s prvim delom priprav. Drugi del bo intenzivnejši, saj nas čaka nekaj atraktivnih pripravljalnih tekem, ki bodo za igralce in strokovni štab neprecenljiva izkušnja,” pravi trener Barut.

Sežanci so že odigrali nekaj pripravljalnih tekem, v tem tednu jih čaka dvoboj z mirensko Adrio, na Štajerkem se bodo pomerili s turškim prvoligašem Karabüksporjem, ki se pripravlja na Pohorju. Prva tekmec Tabora v drugoligaški sezoni bo bivši prvoligaš Radomlje.

ROK MAVER


Najbolj brano