Vlomilci odnesli nekaj sto zavojev cigaret

Bencinski servis OMV na Škofijah, le lučaj od nekdanjega mejnega prehoda, je bil v noči na torek znova tarča vlomilcev, ki so se dobro založili s cigaretami, saj so po prvih podatkih odnesli nekaj sto zavojev. Policisti za storilci intenzivno poizvedujejo.

 Foto: Sijan Pretnar
Foto: Sijan Pretnar

ŠKOFIJE > Na koprski policijski upravi so pojasnili, da policisti preiskujejo vlom v bencinski servis na Škofijah, ki se je zgodil v torek ob enih ponoči. Neznanci so v noč zbežali z večjim plenom. Odnesli so približno 350 zavojev cigaret. Vlomili naj bi v skladišče, odpeljali pa naj bi se z avtom. Podrobnosti o vlomu na Škofijah policisti niso sporočili.

Več vlomov v bencinske servise so v teh dneh obravnavali tudi hrvaški policisti na Reki in okolici. Sicer pa so vlomilci in roparji v zadnjih letih že večkrat obiskali oba bencinska servisa OMV v Škofijah. Med drugim tudi lani spomladi, ko so prijeli tri mladoletnike iz Trsta. Tatiči so takrat na bencinskem servisu v smeri proti Italiji razbili senzorje nadzornih kamer, vlomili vhodna steklena vrata, vstopili v notranjost bencinskega servisa in ukradli več cigaret, iz odklenjenega predala pa še nekaj letnih in mesečnih vinjet. S svojim početjem so sprožili alarm, tako da je kmalu prihitel varnostnik in jih pregnal, policisti pa so jih kmalu prijeli. V začetku lanskega januarja sta neznanca oropala bencinski servis. S sekiro in manjšo pištolo sta grozila uslužbencema, nato pa z nekaj tisoč evri peš zbežala proti Trstu. SP


Najbolj brano