Cimosovi lastniki izvedli tudi drugi del dokapitalizacije

Italijanski lastnik Cimosa, družba TCH Europe, ki sodi pod okrilje sklada Palladio Finanziaria, je izvedel tudi drugi del dokapitalizacije koprske družbe. Potem ko so najprej Cimos dokapitalizirali z 18,3 milijona evrov v denarju, so ga zdaj dokapitalizirali še s stvarnim vložkom v višini 1,7 milijona evrov.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Gre za pretvorbo terjatve do faktoring družbe Prvi faktor, ki jo je TCH Europe prevzel od družbe Cimos Tam iz skupine Cimos, v kapital. Tako se je zdaj osnovni kapital Cimosa povečal na 63,49 milijona evrov, izhaja iz današnje objave na spletni strani Ajpesa.

Osnovni kapital Cimosa je zdaj razdeljen na 63.493.154 navadnih kosovnih delnic, v to pa je vštetih tudi 1,7 milijona delnic, izdanih v drugem delu dokapitalizacije. Oba koraka dokapitalizacije je maja potrdila skupščina družbe.

Prodajni postopek za Cimos se je po številnih zapletih zaključil sredi maja. Italijanska družba je namreč takrat plačala kupnino v višini 100.000 evrov, delnice Cimosa so bile prenakazane na novega lastnika, izvedena pa je bila tudi že omenjena skupščina.

Novi lastniki so takrat napovedali tudi, da bodo do konca maja poplačali pretežni del Cimosovih obveznosti do bank ter zagotovili svežo likvidnost v višini 15 milijonov evrov. V naslednjih treh letih bodo novi lastniki v Cimos po napovedih vložili še dodatnih 50 milijonov evrov.

STA


Najbolj brano