Pobeglega zloglasnega kriminalca je izdala ljubezen

Italijanska policija je v torek zvečer blizu toskanskega mesta Siena po več tednih iskanja prijela zloglasnega kriminalca Giuseppeja Mastinija, znanega pod vzdevkom Johhny Cigan. Moški, ki je bil leta 1989 zaradi več umorov, ugrabitve in ropa obsojen na dosmrtno ječo, je v začetku julija pobegnil med izhodom iz zapora.

RIM > Giuseppeja Mastinija so prijeli v stanovanju sorodnikov njegove soproge, ki bi morala biti v hišnem priporu in je pobegnila skupaj z njim. Izsledili so ju s prisluškovanjem telefonskim pogovorom družinskih članov Mastinijeve soproge, poročajo tuje tiskovne agencije. "Johnnyja Cigana je izdala ljubezen," je sporočila policija.

57-letni Mastini je že dvakrat pobegnil iz zapora ter enkrat med izhodom. Nazadnje je bil zaprt v zaporu Fossano na severu Italije, zadnjih osem mesecev pa je imel vsak dan izhod, da je lahko odšel na delo.

Prvi umor je zagrešil pri 15 letih ob spodletelem ropu. Vpleten naj bi bil tudi v umor italijanskega pesnika in filmskega režiserja Piera Paola Pasolinija leta 1975, kar vseskozi zanika.

Leta 1986 so ga zaradi vzornega vedenja za en dan izpustili iz zapora. Izhod je izkoristil za roparski pohod, ki se je končal z ugrabitvijo deklice in smrtjo dveh moških, od tega enega policista.

STA


Najbolj brano